hren

Sunca će za vikend biti - vrlo malo.
Dolaskom promjenjivijeg vremena stigle su i niže temperature zraka. Podsjetimo, još u utorak temperature su u dijelovima Dalmacije dosezale ljetnih 30 Celzijevih stupnjeva, a jučer je dovoljno zahladilo da u najvišim planinama padne kasnoproljetni snijeg.

Od povratka hladnoće ne moramo strahovati, no do kraja ovog tjedna sunca će biti na “kapaljku”.

Petak donosi nastavak nestabilnog vremena. U početku će biti umjereno do znatno. Ponegdje će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Prema sredini dana, a osobito poslijepodne prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Danju će puhati slab jugozapadnjak, navečer umjereno do pojačano jugo. Minimalne jutarnje temperature od 9 do 16°C, najviše dnevne većinom od 18 do 23°C.

Subota će veći dio dana biti pretežno oblačna, povremeno uz slabu kišu u srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji. Na sjevernoj suho. U drugom dijelu dana postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, popodne većinom sa sjeverozapada, na jugu Dalmacije i dalje jugo. Najviše dnevne većinom od 18 do 23°C.

Nedjelja će posvuda biti pretežno oblačna. Ipak, u većini krajeva bit će suho, tek ponegdje uz kratkotrajni i slabu kišu. Vjetar slab, navečer će jačati jugo. Najviše dnevne većinom od 18 do 23°C.

U prvom dijelu sljedećeg tjedna bit će i dalje nestabilno, a sunčanije i toplije moglo biti u drugom dijelu.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij