hren

PRIJAVITI SE MOŽETE ZA SLJEDEĆI MODUL
U tijeku je drugi modul besplatnih edukacija za umirovljenike gdje će jedan od njih nakon završenih radionica dobiti i radno mjesto na pola radnog vremena kao turistički vodič tijekom sezone. Sljedeće dvije radionice su na rasporedu 15. i 22. svibnja u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću i još uvijek se zainteresirani umirovljenici mogu prijaviti u udrugu Sveti Jeronim na telefon 021/495 961 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Edukacija za „Domaćine u kulturnim institucijama“ je inovativna dopuna kulturnih sadržaja u sklopu Muzeja grada Kaštela, gdje će umirovljenici unaprijediti komunikacijske vještine i naučiti prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu, uključujući anegdote i priče svoga kraja. Za sudjelovanje je potrebna motivacija i želja da se nauči nešto novo i korisno, poželjno je osnovno poznavanje kulturne, odnosno turističke ponude grada,  poznavanje jednog stranog jezika te bavljenje turizmom kao iznajmljivač ili turistički vodič.

Za provedbu edukacija angažirani su stručnjaci arheolozi, turistički vodič, povjesničari umjetnosti, komunikolog te kustosi i to u trajanju od 6 dana po 5 sati. Jedna takva edukacija je već održana, a što su sve umirovljenici tom prilikom imali čuti kazali su iz udruge Sveti Jeronim iz Kaštel Gomilice.

- Tijekom protekle edukacije, umirovljenici su imali priliku uz stručno vodstvo upoznati se s poviješću grada kroz razne zanimljive priče. Isto tako je bilo riječi o geografskom položaju te prirodnom i kulturnom bogatstvu kao potencijalima za budućnost. Cilj je kroz edukaciju usmjeriti „domaćina“ da zna predstaviti Kaštela u svim segmentima – kazali su iz udruge Sveti Jeronim i dodali da uz njih projekt provodi društvo Bijaći i Muzej grada Kaštela uz potporu Grada koji je ustupio prostor arheološkog postava za ovu prigodu.

Dodajmo, kako je riječ o edukaciji, odnosno radionicama koje se provode u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost udruge Mi, uz partnere projekta udrugu Sveti Jeronim, udrugu umirovljenika Lažani, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, udruge maslinara Kaštela Mastrinka i Vita plus.

Foto: Sveti Jeronim


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij