Nakon godinu dana brojnih radova koji su planirani na izgradnji nove komunalne lučice u Kaštel Starom, koja je već sada poprimila izgled zavidnog projekta koji se prostire na devet i pol tisuća metara četvornih obalnog pojasa, do početka srpnja planirano je djelomično uređenje šetnice. Time će građani obalni dio moći koristiti sve do sredine rujna i to isključivo zbog turističke sezone.

- Radimo trenutno na vanjskom lukobranu, al smo najviše skoncentrirani na obalni dio i to na opločenje obalnog dijela. Nastojat ćemo da obalni dio bude u funkciji do srpnja zbog sezone, s toga smo zadnja dva do tri mjeseca više skoncentrirani na radove toga dijela. Iako napominjem da to tada neće šetnica biti sto posto završena, ali će se moći koristiti i to dio od smjera Kaštel Novoga do bivšeg Dalmacijavina. U tom periodu mi ćemo se orijentirati na morski dio, na radove na lukobranima – pojasnio je voditelj gradilišta Zoran Vukorepa iz tvrtke Pomgrad i dodao da su izvedeni i radovi postolja za buduću skulpturu.

Na ovom projektu radit će se još narednih devet mjeseci, odnosno kakao je planirano ugovorom do kraja veljače 2022. godine. Nositelj projekta vrijednog 50 milijuna kuna je županijska Lučka uprava, a Grad Kaštela sufinancira projekt s 14 milijuna kuna.

Podsjetimo, ovim projektom izgradit će se sportska lučici koja će imati kapacitet 150 vezova, a manji dio lučice na vanjskom lukobranu će biti komercijalnog sadržaja, što podrazumijeva i novi izgled rive. Ujedno će nova obala umanjit utjecaj valova na kopneni dio obalnog pojasa zimi, a ljeti osigurati dodatne sadržaje i privezišta za brodove. Ovim projektom stvorit će se i nekoliko tisuća metara kvadratnih nove površine za šetnicu, prometnicu, drvored i prostor za ugostiteljske sadržaje.

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij