hren

Besplatna edukacija za „Domaćine u kulturnim institucijama“ s ciljem stjecanja novih vještina, usmjerene su umirovljenicima koji žele saznati kako prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu svojeg kraja. Edukacija je počela, a još uvijek ima mjesta za zainteresirane umirovljenike koji se trebaju javiti u udrugu Sveti Jeronim na telefon 021/495 961 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Edukacija je podijeljena na dva modula, prvi je počeo 3.svibnja, a drugi počinje 8., 15. i 22. svibnja od 9 do 14 sati. Edukacija će se održavati u prostoru Muzeju grada Kaštela, na adresi Brce 1, Kaštel Lukšić.

Stručnjaci arheolozi, turistički vodič, povjesničari umjetnosti, komunikolog te kustos iz Splita, Solina i Kaštela bit će angažirani za provedbu modularne edukacije u trajanju od 6 dana po 5 sati.

Predviđeno je sudjelovanje do 15 umirovljenika s područja Kaštela, koji će po završetku edukacije dobiti i Potvrdu o sudjelovanju. Za jednog umirovljenika će se tijekom ljetnih mjeseci osigurati radno mjesto na četiri sata dnevno u sklopu lokaliteta gdje su završili edukaciju!

Riječ je o inovativnoj dopuni kulturnih sadržaja u sklopu Muzeja grada Kaštela. Umirovljenici će unaprijediti komunikacijske vještine i naučiti prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu, uključujući anegdote i priče svoga kraja. Za sudjelovanje je potrebna motivacija i želja da se nauči nešto novo i korisno, poželjno je osnovno poznavanje kulturne/, odnosno turističke ponude grada,  poznavanje jednog stranog jezika te bavljenje turizmom kao iznajmljivač ili turistički vodič.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij