hren

PROJEKT AGLOMERACIJE KAŠTELA-TROGIR
Kako su ovih dana izvijestili iz Vodovoda i kanalizacije, od kraja listopada, kada su započeli radovi na izgradnji nove kanalizacijske mreže u Kaštelima do sada, izvedeno je oko 12 km nove kanalizacijske mreže, a prvi priključci građana na tu novu mrežu očekuju se odmah po završetku kontrolnih ispitivanja i tlačnih proba cjevovoda koji su u tijeku.

- Radovi u ulicama kroz svih sedam Kaštela u punom su zamahu te se provode planiranom dinamikom, zahvaljujući dobroj suradnji svih dionika. Svjesni smo da radovi povremeno otežavaju svakodnevnicu stanovnicima Kaštela te im zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji. Naš zajednički cilj je moderna vodovodna i kanalizacijska mreža na ponos svih Kaštelana i Trogirana - izjavio je Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije

Da podsjetimo, projektom Aglomeracije 32,4 tisuće stanovnika, odnosno više od 8.6 tisuća objekata na području Kaštela, Trogira i Čiova bit će priključeno na kanalizacijski sustav pa će priključenost porasti na 97 posto. Po istom projektu čak 99 posto građana bit će priključeno na vodoopskrbu jer se rade novi priključci za 7,7 tisuća stanovnika, odnosno 2,5 tisuća priključaka..

- Projekt pod nazivom Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir, ukupne vrijednosti 1,43 milijarde kuna, s 803 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" 2014. – 2020.
Nositelj ovog projekta, ujedno jedne od najvećih infrastrukturnih investicija u Republici Hrvatskoj, je Vodovod i kanalizacija Split, a realizira ga u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Hrvatskim vodama, gradovima Kaštela, Trogir i Split, općinama Okrug, Seget te naseljem Slatine – naglasili su u VIK-u.

 

Foto: VIK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij