hren

20. PRAZNIK CVIJEĆA
Kao i u godinama do sada, u sklopu priprema turističke sezone, Turistička zajednica Kaštela, udruge Lijepa naša Kaštela i Bijaći te škola Ostrog i njen Botanički vrt te srednja škola Brača Radić, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, organiziraju tradicionalnu akciju Lipa su lipa moja Kaštela, koja će donijeti niz aktivnosti.

Prva od njih je sadnja ginka ovog petka u kaštelanskim odgojno-obrazovnim ustanovama, čije je sadnice, njih pedeset, donirao Ante Ivče. Tako će se sadnice ginka naći u svim kaštelanskim školama i vrtićima.

U sklopu akcije Lipa su lipa naša Kaštela bit će organizirano dodatno skupljanje i odvoz krupnog otpada tijekom dva tjedna, od 3. do 16. svibnja, a bit će organizirana i podjela letaka s pozivom građanima na uređenje svojih vrtova i okućnica sa datumima i mjestima za odvoz glomaznog otpada.

Unatoč pandemiji koronavirusa i smanjenim aktivnostima, Turistička zajednica Kaštela i organizacijski odbor manifestacije Lipa su lipa moja Kaštela, ove godine organiziraju i tradicionalna natjecanja i to 20. Kaštelanski praznik cvijeća s temom Kaštelanski perivoji, 33. Eko natjecanje odgojno-obrazovnih ustanova te 29. Natjecanje za najljepši kaštelanski perivoj, balkon i javnu površinu

Povjerenstva će obići okoliše odgojno-obrazovnih ustanova 11. svibnja, a za natjecanje za najljepšu balaturu, perivoj i javnu površinu 12. svibnja. Organizatori natjecanja posebno su pozvali vlasnike turističkih objekata da kandidiraju okoliše svojih objekata, kao i sudionike iz Kaštelanske zagore da prijave svoje lijepe vrtove, okućnice i balature.

Natjecanje odgojno ̶ obrazovnih ustanova grada Kaštela i natjecanje za najljepši kaštelanski perivoj bit će virtualno. 

Praznik cvijeća održat će se od 14. do 16. svibnja u đardinu u Kaštel Novom, uz izložbeno prodajni sajam cvijeća.

Ujedno, bit će predstavljena  brošura Kaštelanski praznik cvijeća – 20 godina i mozaičko dokumentarni film posvećen Kaštelanskom prazniku cvijeća i svim natjecanjima koja su mu prethodila

Sve dodatne informacije o manifestaciji i natjecanjima mogu se dobiti putem tel./ fax.  021 227 933 te e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij