hren

I DANAS SE PROVODI PROMETNA POLICIJSKA AKCIJA
Prema policijskom izvješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 719 prekršaja te  22  prometne nesreće od kojih dvanaest s materijalnom štetom. Tri osobe su teže, a četrnaest osoba je lakše ozlijeđeno.

Među evidentiranim prekršajima 29 ih je bilo za alkohol, 246 za prekoračenje  brzine, 100 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 36 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, dva za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, devet za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i četiri prekršaj zbog zabrane upravljanja.

Najava akcije  u prometu Faktori rizika

Na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske i danas do 14 sati provest će se akcija u prometu Faktori rizika, a biti će prvenstveno usmjerena na prekršaje koji su u najčešćoj vezi s nastankom prometnih nesreća kao i  njihovih posljedica.

- Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu, odvlačenje pažnje od prometne situacije, na primjer korištenje mobitela vozača ili pješaka za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu – navode iz policije i pozivaju sve  sudionike u prometu  na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.

Posebno apeliraju na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu, vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij