Rekonstrukcija vile Nike u Kaštel Starom koja traje već više od godinu dana je pri samom kraju, predviđeni završetak radova je početak lipnja. Kaštela će time dobiti građevinu koja će imati poslovno-društvenu namjenu, odnosno sadržaje kojima će pridonijeti razvoju turizma te ujedno očuvati specifični primjer secesijske građevine na području Kaštela.

Iako je obnova trebala biti gotova do kraja travnja, prema najnovijim informacijama iz Grada, radovi su prolongirani zbog određenih okolnosti i privode se kraju.

- Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom ali su ih usporile vremenske neprilike, konzervatorsko-restauratorski radovi i otežana narudžba opreme i materijala zbog pandemije covida 19. Rok za izvođenje radova je produžen do 1. lipnja. Preostali su krovopokrivački i obrtnički radovi – navode iz Grada.

Podsjetimo, radovi na obnovi i potpunom uređenju vile Nike, čiji je vlasnik Grad postao nakon preuzimanja od Kaštelanske rivijere prije više od 15 godina, započeli su u studenom 2019. godine. Radi se o zahtjevnom projektu za koji su pripreme i pribavljanje dokumentacije trajale godinama.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij