hren

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 14. travnja 2021. donijela je Odluku o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave i Odluku o raspisivanju izbora za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike. Odluke su stupile na snagu 15. travnja 2021., aizbori će se održati u nedjelju 16. svibnja 2021.

Birači mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u Upravnom odjelu za opću upravu Split, Vukovarska 1 kao i u ispostavama Upravnog odjela prema mjestu svog prebivališta, znači u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, svakim radnim danom u radno vrijeme sa strankama od 8 do 13 sati.

Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisanom obliku, poslati poštom ili usmeno izjaviti na zapisnik.

Rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača istječe u srijedu 5. svibnja 2021.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave:https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

Podsjećamo birače da na lokalnim izborima mogu glasovati birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj isamo u mjestu svog prebivališta.
Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj  i važeću osobnu iskaznicu ulaze u popis birača i  nalazit će se na izvacima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta.

Iznimno, osobne iskaznice koje su istekle nakon 11. ožujka 2020., kada je donesena Odluka o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2 i slijedom toga izmijenjen Zakon o osobnoj iskaznici, smatraju se važećim pa će birači kojima je osobna iskaznica istekla počevši od 11. ožujka 2020. biti u popisu birača.

Djelatnici Upravnog odjela za opću upravu kao i djelatnici u ex. ispostavama na dan 29. travnja 2021. raditi će do 24 sata.

Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj a prilikom dolaska na biračko mjesto se utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača (nevažeća osobna iskaznica) mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje koju izdaje Ministarstvo pravosuđa i upraveu sjedištu kao i u bivšim ispostavama prema mjestu prebivališta birača.

Kontakt podatke djelatnika koji vode Registar birača možete naći na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave  


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij