hren

Na staru kaštelansku cestu i to dio preko Resnika do zračne luke već duže vrijeme upozoravaju građani, ali i turisti koji borave na tome području jer je cesta propala, s brojim je ulegnućima i izbočinama, a s obzirom da je bez pločnika, pješaci „lome noge“ po makadamu. No, prema svemu sudeći uskoro će i tome doći kraj, najavljena je rekonstrukcija toga dijela za koju su zadužene Hrvatske ceste, a radovi bi trebali početi iza turističke sezone.

 - To je pod ingerencijom Hrvatskih cesta, al evo mi smo se u Gradu zauzeli zadnjih mjeseci i pomogli u rješavanju imovinsko pravnih odnosa, to je sad riješeno. Prema informacijama koje imam iz Hrvatskih cesta ta je dionica stavljena u plan nabave i ja vjerujem da će se to tokom ovoga ljeta raspisati natječaji i da će se taj dio ceste riješiti – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.  

Informaciju su potvrdili i iz Hrvatskih cesta te najavili početak radova rekonstrukcije navedene prometne dionice.

- Planom Hrvatskih cesta navedena dionica državne ceste predviđena je za rekonstrukciju. Trenutno je u tijeku prethodno savjetovanje, nakon čega će se raspisati natječaj za izvođenje radova.
Sam početak radova očekuje se nakon turističke sezone – kazala je Tamara Paić iz Hrvatskih cesta.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij