I dok su članovi i prijatelji HPD-a Ante Bedalov još uvijek u šoku zbog onoga što su vandali učinili na planinarskoj kući Pod Koludrom te na planinarskom skrovištu Orlovo gnijezdo te ih očekuje zahtjevan posao obnove,  njihovi susjedi  iz HPD-a Kozjak prošli su vikend, u redovnoj proljetnoj akciji, uređivali dijelove doma Putalj i obližnje staze.

- Sunčanu subotu smo iskoristili za neophodne radove na matičnom brdu. U radnoj akciji u kojoj su sudjelovala 24 člana društva, kompletno smo očistili stazu groblje Gospe na Hladi – Stubica – Vrata - dom Putalj, orezali smo više od 200 maslina, postavili nove električne instalacije (za veteransku, skladište, vanjska rasvjeta, novi ormarić...), završili lijepljenje kamena na vanjski zid skladišta, iznutra ga uredili i namazali hidroizolaciju, očistili okoliš veteranske i donjeg komina i prenijeli kamen za novi suhozid...
Sve je to popraćeno dobrom logistikom - sendviči, voda i voće su dostavljani ekipama na terenu, a na kraju smo se svi okrijepili dobrim ručkom.
Hvala svima koji su svoje vrijeme i trud nesebično uložili u nešto u čemu će uživati svi članovi i posjetitelji Kozjaka, ali i brojne generacije iza nas – napisali su na svom facebook profilu članovi HPD-a Kozjak, a sve su potkrijepili i nastalim fotografijama.

Treba napomenuti da su članovi sućuračkog planinarskog društva ovom prilikom poslali i poruku članovima HPD-a Bedalov,

- Tužno.  To je sve što ćemo reći, jer niti zamisliti ne možemo što se nekome mora događati u glavi da radi ovakvu štetu na nečemu što generacije održavaju na dobrobit cijele zajednice. HPD Ante Bedalov tu smo za vas kad krene obnova – poručili su sućurački planinari.

 

Foto: Facebook HPD Kozjak


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno