hren

ZA JEDNOG SUDIONIKA OSIGURAT ĆE SE RADNO MJESTO NA POLA RADNOG VREMENA
U udruzi Sveti Jeronim u Kaštel Gomilici uskoro kreće besplatna edukacija pod nazivom „Domaćine u kulturnim institucijama“ s ciljem stjecanja novih vještina, usmjerene su umirovljenicima koji žele saznati kako prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu svojeg kraja. Edukacija se organizira u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost koju organizira udruga Mi iz Splita. 

Predviđeno je sudjelovanje do 15 umirovljenika s područja Kaštela, koji će po završetku edukacije, koja bi trebala biti u svibnju, dobiti i potvrdu o sudjelovanju. Za jednog umirovljenika će se tijekom lipanja, srpnja i kolovoza osigurati radno mjesto na četiri sata dnevno u sklopu lokaliteta gdje su završili edukaciju!

Stručnjaci arheolozi, turistički vodič, povjesničari umjetnosti, komunikolog te kustos iz Splita, Solina i Kaštela bit će angažirani za provedbu modularne edukacije koja će trajati šest dana po pet sati.

Riječ je o inovativnoj dopuni kulturnih sadržaja u sklopu Muzeja grada Kaštela. Umirovljenici će unaprijediti komunikacijske vještine i naučiti prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu, uključujući anegdote i priče svoga kraja. Za sudjelovanje je potrebna motivacija i želja da se naučit nešto novo i korisno, s toga je poželjno osnovno poznavanje kulturne, odnosno turističke ponude grada,  poznavanje jednog stranog jezika te bavljenje turizmom kao iznajmljivač ili turistički vodič.

S obzirom na epidemiološke mjere, ograničen je broj na 15 korisnika, a svoj interes za sudjelovanje, potrebno je prijaviti lokalnom koordinatoru za Kaštela, Bernardi Janković u udrugu Sveti Jeronim na telefon 021/495 961 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij