hren

Donosimo izglede vremena za sljedećih desetak dana, uključujući blagdanski vikend sljedeći tjedan

Pred nama je posljednji vikend ožujka. Posljednjih mjesec dana temperatura zraka diljem regije “ponašala” se neuobičajeno. Krajem veljače padali su temperaturni rekordi, ponegdje je bilo toplije od 25 Celzijevih stupnjeva. Nakon toga nastupilo je zahlađenje koje je trajalo gotovo punih mjesec dana. O hladnoći ožujka najbolje govori podatak da smo prošli tjedan temperaturno bili i ispod prosjeka za siječanj, jedan od prosječno najhladnijih mjeseci u godini.

Bura je prestala, a temperature zraka lagano su porasle. Ipak, iako će nešto toplije biti već za vikend, pravo i to vrlo izraženo zatopljenje dogodit će se sljedeći tjedan.

Danas nas očekuje stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Promjenjivije će biti na sjevernom Jadranu i na krajnjem sjeveru Dalmacije. Na moru će puhati slabo jugo i jugozapadnjak. Jutro prohladno s minimalnim temperaturama u Zagori i unutrašnjosti otoka od -2 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 13 do 17°C.

Nešto promjenjivije će biti tijekom subote. Bit će više oblaka nego prethodnih dana, ali će se u većini predjela zadržati suho. Puhat će umjereno, na moru prolazno i pojačano jugo. Jutro malo toplije, danju većinom od 13 do 18 stupnjeva.

U nedjelju će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, ali će biti suho. Popodne razvedravanje. Vjetar će biti slab; noću burin, danju slab vjetar s mora. Još malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 14 do 19°C.

Sljedeći tjedan, sve do petka, bit će pretežno sunčano. Ipak, ujutro će ponegdje moguća magla, čak i na moru. U ponedjeljak će prolazno biti umjerene tramontane, od utorka slab dnevni vjetar. Osjetno toplije s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 18 do čak 24 Celzijeva stupnja.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, od petka će jačati jugo i ponovno će biti promjenjivije. Zasad je najvjerojatnije da će blagdanski vikend proteći u znaku juga i topline, a hoćemo li izbjeći značajniju kišu, bit će jasnije kroz nekoliko dana.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij