hren

Po svemu sudeći, i do kraja mjeseca će se zadržati suho pa će ovaj mjesec u cijeloj Dalmaciji završiti kao sušniji od prosjeka, ponegdje i znatno sušniji

I prvi dio utorka obilježava snažna bura. Upravo bura dominira ovoga ožujka u Dalmaciji pa ne čudi da je količina oborine koja je do sada pala neusporedivo manja kada se usporedi s nekoliko prethodnih, većinom iznimno kišnih mjeseci.

Po svemu sudeći, i do kraja mjeseca će se zadržati suho pa će ovaj mjesec u cijeloj Dalmaciji završiti kao sušniji od prosjeka, ponegdje i znatno sušniji.

Jutro je danas počelo hladno, u planinama i vrlo hladno za dio godine. Tako je na Svetome Juri na Biokovu izmjereno -11, na Velikoj Duvjakuši na Dinari -10°C.


Velika Duvjakuša na Dinari: Crvena linija temperatura zraka, plava linija – osjet hladnoće

Minimalne temperature van planina bile su od 1 do 6°C. Zbog snažne bure osjet hladnoće bio je posvuda izraženiji od spomenutih temperatura. U Splitu su udari dosezali 108 km/h, Dubrovniku 97 km/h, a podno Velebita ima udare preko 130 km/h.


Minimalne jutarnje temperature zraka (23.3.2021.)
Izvor: Pljusak.com

Zbog olujnih udara bure za sav promet zatvoren je Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Veći dio dana puhat će umjerena do jaka bura i tramontana s olujnim udarima, navečer će osjetno oslabiti. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 8 do 13°C.

Srijeda će biti djelomično sunčana s više oblaka u drugom dijelu dana, ali će se zadržati suho. Puhat će slaba tramontana, popodne na moru prolazno slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -5 do 0°C, uz obalu i na otocima od 1 do 6°C. Danju toplije, većinom od 12 do 17°C.

U četvrtak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Puhat će slab dnevni vjetar ili će biti tiho. Jutro hladno, u Zagori s mrazom. Danju većinom od 13 do 18°C.

Petak donosi pretežno sunčano vrijeme. Ujutro je u Zagori moguća magla. Puhat će slab dnevni vjetar. Jutro prohladno, danju malo svježije, od 10 do 15°C u većini predjela.

Dani vikenda donose stabilno vrijeme. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom koja će najzastupljenija biti u prvom dijelu nedjelje. Puhat će većinom slab vjetar. Temperature zraka u laganom porastu, u najtoplijem dijelu dana bit će većinom od 12 do 18°C.

Još toplije očekuje nas početkom sljedećeg tjedna. Temperature će danju biti oko 20 stupnjeva!

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij