hren

Parkiranje automobila gdje je kome zgodno, način je kojim se vode pojedini Kaštelani. Tome svjedoče i današnje slike našeg čitatelja koji je oko podneva automobilom prolazio ulicom Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću kojom se zbog parkiranih automobila, unatoč znaku zabrane parkiranja, nije moglo prometovati.

Navedena ulica često je zakrčena zbog nepropisnog parkiranja vozača kojima znak upozorenja očigledno ne znači ništa. Opravdanje nije niti odlazak na Finu, a da se ne spominje odlazak u obližnje kafiće ili nedjeljni odlazak na misu u samoj blizini navedene ulice.

U situaciji koju čitatelj navodi, čekao je desetak minuta kako bi prošao ali zbog parkiranih automobila i kamiona dostave nije to mogao učiniti pa se okrenuo i nastavio u drugom pravcu.

Neki će reći kako nedostaje parking mjesta, no to nije opravdanje da bi svoj automobil parkirali tamo gdje je zabranjeno jer ukoliko nema mjesta na obližnjem parkingu kod Konzuma ili kod spomenika dr. Tuđmanu, to ne znači da  vozači mogu parkirati na prometnoj cesti gdje je parkiranje zabranjeno. Očigledno, kako to i obično biva, dok ih se ne „opali“ po džepu, neće biti drugačije. Komunalni redari vjerojatnu ne stižu sve na vrijeme kazniti, a pauk službu nemamo.

 

Foto: Čitatelj


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij