hren

U NAREDNIM DANIMA PODJELA I U ŠTAFILIĆU
Korisnicima usluga odvoza otpada komunalne tvrtke Zeleno i modro u Kaštel Sućurcu, započela je podjela žutih i plavih kanti za odvojeno prikupljanje plastike i papira. Prema planu, podjela bi u svim Kaštelima trebala završiti u lipnju ove godine, čime će prestati upotreba plastičnih vrećica za odvojeno prikupljanje otpada koje su trenutno u upotrebi.

Iz Zeleno i modro najavili su da će za nekoliko dana podjela žutih i plavih kanti započeti paralelno i u Kaštel Štafiliću, a potom i u ostalim kaštelanskim naseljima.

Djelatnici Zeleno i modro kante kućanstvima dijele tijekom prijepodnevnog radnog vremena, a bude li potreba kante će se dijeliti i u poslijepodnevnim satima. Kako su naveli, podjela ovih kanti teći će brže nego kanti za miješani otpad jer ima manje administrativnih poslova vezanih uz podjelu.

Većina kućanstava dobit će kante zapremine 120 litara, kojih je nabavljeno oko 14 tisuća, no manji dio objekata u kojima ima više obitelji, dobit će spremnike od 240 litara.
To se, primjerice odnosi na kuću s četiri obitelji, od kojih svaka posebno plaća odvoz otpada pa bi se uz četiri postojeće kante za miješani otpad nagomilalo još osam kanti za odvojeno prikupljanje. Kako bi se to izbjeglo, za njih će se osigurati zajednički spremnici od navedenih 240 litara.
Za stambene zgrade s više stambenih jedinica tvrtka Zeleno i modro osigurala je velike spremnike za razvrstavanje papira i plastike, zapremine 1100 litara.

Nabavka žutih kanti za odlaganje plastike te plavih kanti za odlaganje papira sufinancirana je sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto ukupne vrijednosti, a ukupna vrijednost je 4,5 milijuna kuna.  Radi se o projektu za koji je Grad Kaštela aplicirao prije tri godine.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij