hren

PANEL RASPRAVA
Obilježavajući Međunarodni dan žena, CEMEX Hrvatska organizirao je online panel razgovor o sadašnjem položaju te perspektivama i doprinosu žena na radnom mjestu. Panel razgovor okupio je osam žena koje rade na različitim položajima i poslovima unutar CEMEX-a, od lanca opskrbe, cementnih operacija, preko održivog poslovanja do strateškog planiranja. Svi zaposlenici CEMEX-a bili su pozvani poslušati razgovor na ovu aktualnu temu te svojim pitanjima i komentarima sudjelovati u raspravi.

Ravnopravnost i jednake prilike općenito, kako organizacija može poduprijeti žene, a kako se one mogu međusobno poduprijeti, koje su prilike za napredak, a koje su mu prijetnje – pitanja su o kojima je bilo razgovora na ovom panelu. Otvoren za sve zaposlenike bez obzira na spol, cilj mu je bio podići svijest o pitanjima raznolikosti i uključivosti s naglaskom na rodnu ravnopravnost.

- Rodna ravnopravnost je u svojoj biti pitanje stvaranja i osiguravanja jednakih prilika za sve. Kompanije imaju tu odgovornost, ali i korist od takvog pristupa. Raznolikost radne snage uvijek je prednost jer donosi različite perspektive i predstavlja plodno tlo za inovaciju i napredak. Kod nas u CEMEX-u rade brojne stručnjakinje u različitim područjima; njihova perspektiva nam je važna u stvaranju izvrsnih radnih mjesta. Ne želimo da rodna ravnopravnost bude samo parola, želimo učiti kako se ravnopravnost i uključivost živi svaki dan na svakom radnom mjestu. Zato su nam otvorene rasprave poput današnje dragocjene-komentirala je panel razgovor Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa CEMEX-a Hrvatska.

U CEMEX-u Hrvatska radi nešto više žena no što je to prosjek ove, još uvijek dominantno „muške“ industrije, a u najužem menadžmentu jednak je broj muškaraca i žena. Upravo je to jedan od ciljeva i CEMEX-a globalno, koji kroz svoje politike i interne prakse nastoji osnažiti zapošljavanje žena i njihovo sudjelovanje u izvršnim funkcijama, educirati zaposlenike o različitim aspektima ravnopravnosti, raznolikosti i nediskriminacije. CEMEX Hrvatska je i potpisnik Hrvatske povelje o raznolikosti koja se temelji na skupu dobrovoljno prihvaćenih načela u svrhu promocije raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu. Također, za sve žene u organizaciji povodom obilježavanja ovog dana  pripremljeni su i prigodni slatki pokloni.

I na globalnoj razini CEMEX je za sve zaposlenike tijekom ožujka osigurao četiri webinara namijenjena obilježavanju postignuća skupine liderica, koje su pokazale vještine, znanje i umreženost kako bi učinkovito odgovorile na pandemiju bolesti covid-19 te i dalje rade na utiranju puta prema raznolikijoj budućnosti. Na taj način tvrtka se uključila u temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena - „žene u liderstvu“.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij