hren

Učenici koji sudjeluju u vanškolskim aktivnostima, Geoistraživači i Mladi planinari OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice sa svojim nastavnicama Ružicom Ivanković Ciotti i Marijanom Šimić uz pomoć planinara HPD-a Ante Bedalov danas su sa Orlovog gnijezda svome gradu uputili rođendansku čestitku.

- Izletom smo sa učenicima htjeli obilježiti Dan grada i gradu uputiti čestitku. Kako nema nastave bila je to dobra prilika da djecu odvedemo u prirodu kako bi što manje vremena provodili ispred malih ekrana. Danas je s nama na izletu 27 učenika iz 7a i 7b  koji su u školi aktivni kroz Geoistraživače i Mlade planinare – kazala je nastavnica Ciotti koja zajedno s kolegicom Šimić provodi školski projekt „Hod za zdrav život“ u sklopu kojeg se želi sa učenicima što više boraviti u prirodi te ujedno razgovarati o određenom nastavnom gradivu, ali učiti ih i osnovama planinarenja.

Da djeca rado sudjeluju u aktivnostima današnjeg izleta kazao nam je Tomislav Tadin predsjednik HPD-a Ante Bedalov iz Kaštel Kambelovca koji će zajedno s njima provesti cijeli dan, a suradnja planinarskog društva, učenika i nastavnika će se nastaviti i dalje.

- Nastavnice iz škole su nas pozvale da im pomognemo voditi djecu na planinarenje, tako da smo danas povodom Dana grada odlučili s učenicima ići na Orlovo gnijezdo i s pogledom na Kaštela gradu čestitati rođendan. Danas ćemo djecu učiti i pravilima ponašanja i vještinama u planinarenju, uz to tijekom popodneva će zapaliti vatru uz našu pomoć i potom ćemo peći meso. Nakon toga će učiti vezivanje konopa u čvorove – ispričao nam je Tadin kazavši kako su djeca jako ushićena.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij