hren

Mate Šimundić, član predsjedništva podružnice Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije te predsjednik kaštelanskog ogranka stranke, bit će kandidat Domovinskog pokreta za župana Splitsko-dalmatinske županije, objavljeno je danas u Solinu, gdje su objavljivanju kandidature nazočili i potpredsjednik Sabora te predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina i predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica.

Iako je naglasio da preferira mir, tišinu i obiteljski život te dobro obrađenu zemlju, Mate Šimundić je rekao kako se zbog teške situacije koju svakodnevno vidi, odlučio staviti na službu narodu te da tu priliku želi iskoristiti na najbolji način.

- Moje osnovne poruke sada u ovoj kampanji bit će ono što vjerojatno sve nas muči, a to je zaštita okoliša, demografija, nezaposlenost po kojoj je naša županija prva u Hrvatskoj, to je slobodno poduzetništvo i uopće razvoj ove županije. Mislim da o ovim problemima svi trebamo brinuti, pa tako i ja, i zbog toga sam se uključio u politiku. Ova podrška koju mi pruža stranka nije dovoljna, tražim podršku svih građana, svih onih koji su zainteresirani za dobro naroda – poručio je Šimundić na predstavljanju u Solinu.

Miroslav Škoro ovom je prilikom kazao kako birači Splitsko-dalmatinske županije mogu biti ponosni što će Šimundić biti njihov župan, jer je riječ o intelektualcu, profesoru i vrijednom ocu petero djece te da je ova kandidatura okretanje nove stranice povijesti u politici ovog dijela Hrvatske,

Kao i svugdje gdje Miroslav Škoro boravi ovih dana, novinare je zanimalo i hoće li se kandidirati za gradonačelnika glavnog grada.

- To pitanje je nešto što se nameće već mjesecima u ovome našem političkom prostoru. Ja ću vam odgovoriti onako kako sam odgovorio i svima njima, ne politički, nego vrlo iskreno. Mi smo jedna stranka u nastajanju, stari smo deset mjeseci, tek smo sada ustrojili sve podružnice na terenu. Mi nismo stranka od 500 ljudi, nego stranka od 10.000 ljudi, s preko 200 ogranaka i 21 podružnicom. Kod nas postoji unutarstranačka demokracija i u roku od nekih dva tjedna ćemo izaći s kandidatom ili kandidatkinjom za gradonačelnika Zagreba i s listom – ustvrdio je predsjednik Domovinskog pokreta.

Foto: Domovinski pokret


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij