hren

Ove je nedjelje u filijalnoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama, župe Sv. Petra ap. U Kaštel Novom, župnik don Darijo Čorić blagoslovio  kip sv. Leopolda Bogdana Mandića koji je postavljen ispred crkve, a koji je crkvi i vjernicima darovao pok. Mijo Botić.

U prigodnom govoru prije blagoslova, župnik je zahvalio darovatelju  pok. Miji Botiću, čija je želja bila da svojoj filijalnoj crkvi podari kip njenog zaštitnika. Kip je izrađen 2005. godine, ali su se tek nakon 16 godina stvorili uvjeti za njegovo postavljanje te su ga tom prigodom otkrili brat pokojnog darovatelja i njegova obitelj.
Don Darijo je zazvao  Božji blagoslov po zagovoru sv. Leopolda na sve župljane te je posebno zahvalio svima onima koji mu na bilo koji način pomažu u toj filijalnoj crkvi.  Župnik se posebno sjetio pok. don Luke Vuce koji je sagradio ovu crkvu i veliki niz godina nesebično sebe darivao u izgradnji ove zajednice.

Nakon blagoslova kipa uslijedila je svečana Sveta misa. U propovijedi, referirajući se na evanđelje o izliječenom gubavcu, don Darijo je istaknuo kako je sv. Leopold čistio „gubavce“ svoga vremena od gube grijeha i to snagom Božje milosti koja se dobiva po sakramentu Svete ispovijedi. Govorio je o gubavosti čovječanstva koja se danas širi zbog različitih ovisnosti, škrtosti, ogovaranja, pohlepe i drugih zala.

- Potrebno je doći pročistiti svoje srce jer jedino Božja milost oslobađa od gube današnjeg vremena - istaknuo je don Darijo.

Župnik je naglasio kako je Bog uzeo sv. Leopolda da bude kanal žive vode, posebno istaknuvši njegove kreposti kao što su poniznost, jednostavnost, požrtvovnost i nadasve veliko pouzdanje u Boga. Kazao je kako ga je sam papa Franjo izabrao kao uzor pokornosti Svete ispovijedi i radosti davanja Božje milosti u Godini Božjeg milosrđa.
Don Darijo je na kraju  još jednom naglasio važnost sakramenta Svete ispovijedi i pozvao vjernike na što redovitije pristupanje tom sakramentu.

 

Foto: M.Ž.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij