S ciljem poticanja cjeloživotnog učenja i stjecanja novih vještina, najavljujemo besplatne radionice za umirovljenike u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost.
Besplatni Tečaj fotografije kroz koji će polaznici proći osnove fotografije i naučiti koristiti mobilni aparat za izradu fotogafija počinje u Kaštelima u ožujku za do 15 umirovljenika

Tečaj traje 5 dana, svaki dan po dva školska sata, a vodi ih fotoreporter Veljko Martinović. Osim teorije radi se na vrlo praktičan način uz mnoštvo primjera na vlastitim i profesionalnim fotografijama.

Teme su:

- osnove fotografije,
- analogna i digitalna fotografija
- kutevi snimanja i udaljenost
- svjetlo i kompozicija
- završna obrada i prezentacija.

Odabrani uspješni radovi bit će izloženi na skupnoj Izložbi fotografija polaznika iz Splita, Kaštela i Solina tijekom svibnja 2021.

Za sudjelovanje u radionici potrebno je imati mobilni aparat s kamerom te dobru volju za naučiti nešto novo.

Drugi set radionica za „Domaćine u kulturnim institucijama“ s ciljem stjecanja novih vještina, usmjerene su na umirovljenike koji žele saznati kako prezentirati kulturnu i povjesnu baštinu svojeg kraja.

Stručnjaci arheolozi, turistički vodič, povjesničari umjetnosti, kustos iz Splita, Solina i Kaštela angažirani za provedbu radionica u trajanju od 30 sati, 6 dana po 5 sati provest će 3 različita edukativna programa za umirovljenike Splita, Solina i Kaštela.

Po edukaciji je predviđeno 15 umirovljenika, ukupno 45 osoba koje će po završetku edukacije dobiti i Potvrdu o sudjelovanju. Riječ je o inovativnoj dopuni kulturnih sadržaja u sklopu Muzeja grada Kaštela, Starina u Solinu te Arheloškog muzeja u Splitu. Umirovljenici će unaprijediti komunikacijske vještine i naučiti prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu, uključujući anegdote i priče svoga kraja. Za sudjelovanje je potrebno osnovno poznavanje kulturne ponude grada u kojem se prijavljujete za sudjelovanje na edukaciji, poželjno je poznavanje jednog stranog jezika i bavljenje turizmom kao iznajmljivač ili turistički vodič.

S obzirom na epidemiološke mjere i ograničen broj korisnika na maksimalno 15 korisnika po radionici, svoj interes za sudjelovanje i prijavu potrebno je prijaviti lokalnim koordinatorima u udrugama „Sveti Jeronim“ u Kaštelima putem telefona na  021/495-961, mobitela 095/900-9507ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij