hren

Zaposlenici, sindikat, zadrugari i branitelji CEMEX-a Hrvatska prikupili su sredstva za pomoć obnovi u potresu oštećene kuće policijskog službenika PU Sisačko-moslavačke Antuna Pavlenića iz Petrinje. CEMEX je prikupljeni iznos udvostručio pa će obitelji Pavlenić biti donirano više od 155.000 kuna.

Humanitarnu akciju za pomoć pri obnovi kuće policijskog službenika, oca troje malodobne djece čiji dom je stradao u razornom potresu 29. prosinca 2020. godine, pokrenuo je regionalni klub hrvatske sekcije Svjetske organizacije policijskih službenika (IPA) Splitsko-dalmatinska, a njoj su se nesebično odazvali zaposlenici CEMEX-a Hrvatska, Nezavisni sindikat Dalmacijacement, Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar te Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement. CEMEX Hrvatska obvezao se udvostručiti iznos koji su njegovi zaposlenici i udruge prikupili, stoga će ukupan iznos donacije iznositi 155.700 kuna.

„Naši zaposlenici, sindikat, udruge i svi drugi članovi naše CEMEX obitelji uvijek su spremni pomoći onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Veliko nam je zadovoljstvo što smo mogli sudjelovati u ovako plemenitoj akciji i pridonijeti da se ova mlada obitelj čim prije vrati u svoj dom,“ rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska, dodavši: „Znamo koliko su pripadnici javnih službi i volonteri uložili truda kako bi se u proteklih mjesec dana stavili na raspolaganje svima stradalima na području koje je pogodio ovaj razorni potres. Uključivanjem u ovu akciju smo i sami htjeli doprinijeti obnovi, u nadi da će se život na Banovini u što skorije vrijeme vratiti u normalu“.

Na sam dan potresa koji je krajem prosinca pogodio područje Banovine, CEMEX Hrvatska donirao je dio potrebne zaštitne opreme pripadnicima lokalnog HGSS-a koji su krenuli u Petrinju, a u narednim je tjednima preko Gradskog društva Crvenog križa Solin poslao nekoliko tona građevinske folije, plinske boce i grijalice, agregate te četiri stambena i jedan skladišni kontejner.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij