hren

Unatoč krizi i epidemiološkim mjerama, građani ni ove godine neće ostati zakinuti za jednu posebnu manifestaciju kao što je Noć muzeja, jer je Hrvatsko muzejsko društvo, a među njima i Muzej grada Kaštela, za sve zainteresirane pripremaju virtualnu Noć muzeja.

Muzej grada Kaštela tako će večeras, u vremenu od 18 do 23 sata, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću na YouTube kanalu Muzeja grada Kaštela, publici predstaviti izložbu „Povismo i sukno – evo nas doma!“, autorica Sanje Acalije i Sanje Ivančić, a koja se nadovezuje na izložbu „Povismo i sukno – kaštelansko tradicijsko ruho“, realiziranu 2015. Godine. Izložba je monografski prikaz tradicijskog odijevanja na prostoru Grada Kaštela.
Uz ovu izložbu vurtualnoj publici  predstavit će i izložbu skulptura od reciklirane opeke nastalih između 2014. – 2020. godine  akademskog kipara Vena Jerkovića  te virtualnu izložbu  „13 Noći muzeja Muzeja grada Kaštela 2009. – 2021.“, koja je virtualna šetnja fototekom Muzeja kroz izložbe, pedagoške radionice, predavanja te druženja uz koncerte, predstave i igre održane tijekom više Noći muzeja u Muzeju grada Kaštela.

U Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu bit će postavljena izložba Arheološkog muzeja Zadar, autorice Dušanke Romanović „Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar“, kojom se predstavlja ribarski alat i tehnike ribolova koji su se koristili u razdoblju antike i koji se u biti i nisu puno promijenili sve do modernog doba (dr.). Posjetitelji će se ujedno upoznati s mitologijom i raznim prikazima božanstava vezanima uz more.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij