hren

ONAJ U LUKŠIĆU JOŠ NIJE DOBIO GRAĐEVINSKU DOZVOLU
Iako je planirano da će izgradnja pješačkih nathodnika na magistralnoj cesti biti gotova do početka prosinca, iz Hrvatskih cesta su potvrdili da se poslovi na izgradnji produžuju za tri mjeseca i to na dvije lokacije u Kaštel Gomilici i Kaštel Starom. Izgradnja trećeg nathodnika, onog u Kaštel Lukšiću nije ni počela jer je postupak na sudu.

Koji su razlozi kašnjenja u izgradnji pješačkih nathodnika ne navode iz Hrvatskih cesta, iako su dva mjeseca nakon što je izvođač radova  tvrtka Lavčević uvedena u posao, tvrdili da se radovi odvijaju sukladno dinamičkom planu ne dajući naslutiti kako bi radovi na nathodniku u Kaštel Lukšiću mogli biti zaustavljeni na samom početku. Tek u listopadu pojasnili su kako je na građevinsku dozvolu uložena žalba i da su radovi prekinuti, za razliku od preostala dva nathodnika na kojima se radilo, ali očigledno ne dovoljno dinamično

- Radovi na dva od tri pješačka nathodnika, i to ona u Kaštel Gomilici i Kaštel Starome, biti će završeni do 1.ožujka 2021. godine, nakon čega će se podnijeti zahtjev za tehnički pregled, te naposljetku i ishođenje uporabne dozvole kako bi se nathodnici pustili u upotrebu. Radovi na nathodniku u Kaštel  Lukšiću trenutno se ne izvode budući da je  predmet vraćen prvostupanjskom tijelu na ponovni postupak izdavanja građevinske dozvole. Po okončanju postupka i ishođenju pravomoćne građevinske dozvole, pristupit će se izvođenju radova i na trećem nathodniku u Kaštel Lukšiću – kazali su nam iz Hrvatskih cesta.

Hoće li nadalje teći sve po planu, preostaje za vidjeti. U periodu koji je pred nama možemo se samo nadati da će od ožujka stanovnici Kaštela koji žive sjeverno od magistralne ceste moći sigurnije prelaziti ovu prometnicu.

 

Foto: Ivana Topić(PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij