hren

PREUREĐENA I CESTA KOJA VODI DO NOVOG PARKIRALIŠTA I AUTOBUSNOG TERMINALA
Kako i priliči jednoj zračnoj luci kao što je i ova na Resniku koja je obnovljena i proširena prije godinu i pol dana, a koja je, ne računajući vrijeme pandemije, primala i preko 3 milijuna putnika godišnje, sada ima i rekonstruiranu pristupnu cestu koja je u potpunosti završena nakon sedam mjeseci rada.

- Završeni su radovi na rekonstrukciji i dogradnji dijela državne ceste DC409 i ulice Put Divulja. Tehnički pregled obavljen je 22. prosinca i očekuje se izdavanje uporabne dozvole – potvrdili su iz Uprave Zračne luke navodeći što se sve izgradilo radovima koji su počeli sredinom svibnja prošle godine, kada je tvrtka Strabag preuzela poslove.

Državna cesta kod zračne luke  rekonstruirana je u dužini od 800 metara, a uz rekonstrukciju kolnika dograđen je pješački pločnik sa zaštitnim pojasom za zelenilo na cijeloj duljini zahvata uz južni rub državne ceste te je postavljena i javna rasvjeta. Ujedno su rekonstruirani postojeći servisni ulaz zračne luke i raskrižje s prometnicom koja se pruža prema objektu agencije Eko Kaštelanski zaljev te je izgrađen četverokraki rotor na križanju s ulicom Put Divulja.

Radove na dionici navedene državne ceste financirale su Hrvatske ceste u vrijednosti 5.397.297 kuna bez PDV-a  i manjim dijelom HEP za polaganje elektroenergetskog kabele u iznosu od  196.058 kuna bez PDV-a.

Usporedo sa rekonstrukcijom državne ceste izvodili su se radovi u ulici Put Divulja, južno od rotora u dužini od 300 metara gdje je izvršeno proširenje i rekonstrukcija kolnika. Dograđen je pješački pločnik na cijeloj duljini zahvata na obje strane sa javnom rasvjetom te je postavljena nova ograda s istočne strane u punoj dužini.

Time je dobivena primjerena prometnica s nogostupom koja je spojena  s novim parkiralištem i autobusnim terminalom zračne luke. U ove radove utrošeno je  malo manje od 2 milijuna kuna bez PDV-a  koje je financirala Zračna luka Split  temeljem Ugovora o izgradnji komunalne infrastruktura  kojeg su sklopili s Gradom Kaštela.

Kada će uslijediti rekonstrukcija ostalog dijela prometnice od Pantane do Škabrnjske u Štafiliću ne znamo, naime još uvijek nemamo informaciju od Hrvatskih cesta o početku tih radova, a u čijoj je ingerenciji navedena prometnica.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij