hren

Nakon više od godinu dana koliko se najavljuje postavljanje video nadzora u Kaštelima, u tijeku su pripremni radovi za realizaciju tog projekta. Dokumentacija je gotova, suglasnost nadležnog ministarstva je dobivena, slijedi izbor izvođača radova i definiranje lokacija.

Postavljanje video nadzora se aktualiziralo još 2019. godine i  često se o tome govorilo na sjednicama Gradskog vijeća  kada je na jednoj od njih Grad i najavio ulaganje u njihovo postavljanje u iznosu od 500 tisuća kuna koje se trebalo realizirati u 2020. godini. Je li i u ovom slučaju situacija s koronom razvukla pripremu, ne znamo, al znamo da je zadnju najavu o postavljanju gradonačelnik Denis Ivanović najavio na sastanku s predsjednicima mjesnih odbora  održanom u listopadu prošle godine, kazavši tom prilikom kako bi postavljanje trebalo biti u nadolazećem razdoblju.

Tri mjeseca nakon posljednje najave ima pomaka u realizaciji, a to su potvrdili iz Grada.

- Za postavljanje video nadzora izrađena je projektna dokumentacija i dobivena je suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova. Određena je prostorija u zgradi Gradske uprave u kojoj će biti smještena oprema za video nadzor, nakon čega slijedi izbor izvođača radova i uređenje prostorije, a potom će se definirati točan broj lokacija – kazali su iz Grada.

Lokacije postavljanja video nadzora još uvijek se ne znaju ili jednostavno još uvijek nisu dostupne javnosti, osim informacije da bi ih moglo biti 50-ak. Jasno je kako će biti postavljeni na mjestima, odnosno prometnicama zbog sigurnosti vozača, ali i na brojnim lokacijama kako bi se stalo na kraj nelegalnim deponijima.

Nadamo se kako ćemo u skorije vrijeme moći reći „zbogom“ odlaganjima otpada na neprikladnim mjestima, posebice danas u vremenu kada kućanstva imaju svoje kante, a ujedno otpad mogu odložiti u reciklažno dvorište tvrtke Zeleno i modro. Ukoliko pojedinim građanima savjest ne proradi, vjerujemo da će u tome pomoći video nadzor.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij