hren

PACIJENTI ĆE BITI OBAVIJEŠTENI TELEFONOM
Od sljedećeg tjedna i u Kaštelima bi trebalo početi cijepljenje opće populacije cjepivom protiv Covida. Kako doznajemo, odlukom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije cijepljenje će se organizirati na punktovima i to u ambulantama posebnog dežurstva u gradovima Splitu, Imotskom, Trogiru, Sinju, Omišu, Makarskoj i Kaštelima. Za pacijente s područja Kaštela cijepljenje će biti u dežurnoj ambulanti u Kaštel Sućurcu.

Liječnici obiteljske medicine koji rade u ambulantama u Kaštelima, do 13. siječnja trebali su javiti Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ukoliko imaju uvjete za cijepljenje u svojim ambulantama, u protivnom njihovi pacijenti cjepivo će primiti na punktu za Covid cijepljenje u Kaštel Sućurcu.

Cijepljenje će provoditi uz timove obiteljske medicine i drugi liječnici primarne zdravstvene zaštite po unaprijed dogovorenom rasporedu i to radnim danima od ponedjeljka do petka u dvije smjene. Pacijenti koji su se prijavili za cijepljenje protiv Covida na red će doći ovisno o skupini kojoj pripadaju, prvi na redu su kronični bolesnici i osobe starije od  65 godina i oni bi se trebali cijepiti već od sljedećeg tjedna.

Nakon razgovora s nekolicinom liječnika obiteljske medicine u Kaštelima, većina ih je odlučila kako će se njihovi pacijenti cijepiti na punktu jer  nije jednostavno, uz sav redovni posao, organizirati cijepljenje u ambulantama tijekom radnog vremena.
Naglasili su kako se u sat vremena može cijepiti najviše pet pacijenata jer svaki od njih u čekaonici ambulante treba provesti 15 minuta nakon cijepljenja. Uz to, kažu, treba na umu imati da nakon prvog cjepiva slijedi i revakcinacija.

- Pokušat ćemo uskladiti termine za cijepljenje i rad u ambulanti, nadamo se da će nam dati ruke epidemiolozi i svi liječnici primarne zdravstvene zaštite. Potrebno je što prije cijepiti što više ljudi kako bi stekli imunitet te kako bi mogli  nastaviti s normalnim načinom života – ustvrdio je dio liječnika, nadodavši  da je za sada mali postotak prijavljenih za Covid cjepivo u odnosu na one koji se svaku godinu cijepe protiv gripe, odnosno onih koji spadaju u rizičnu skupinu.

Iako nismo uspjeli doznati ima li takvih odluka, pretpostavljamo da će neki od liječnika možda organizirati cijepljenje i u svojim ambulantama, a napomenimo da će svi pacijenti, koji su se prijavili za cijepljenje Covid cjepivom kod svojih liječnika, putem telefona biti obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij