hren

FESTIVAL VEČERI DALMATINSKE PISME
Kao što je direkcija festivala Večeri dalmatinske pisme objavila u listopadu, a ovih dana podsjetila zainteresirane, natječaj za obradu popularnih skladbi, koje će se izvesti u natjecateljskoj večeri festivala „Kaštelanski đir“, otvoren je do 1. veljače.
U natječaju se navodi da obrađena popularna skladba mora biti domaće provenijencije i kvalitetnog glazbeno - poetskog sadržaja, a treba biti namijenjena izvedbi muške, ženske ili mješovite klape.

Naglašeno je kako je poželjno da glazbena struktura ima što više elemenata tradicijske klapske pjesme. Prednost se daje a cappella obradama iako je dozvoljena diskretna instrumentalna pratnja do tri glazbala (klavir, gitara i diskretna udaraljka).

Jedan od uvjeta je i da obrada, čije trajanja može biti do 3,5 minuta,  ne smije biti objavljena i izvođena na ranijim manifestacijama. Prednost se daje novim radovima. Eventualno prekoračenje trajanja obrade  dozvoljeno je uz konzultacije sa stručnim vodstvom festivala-

Notni zapis obrade potrebno je dostaviti na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to u digitalnom obliku (PDF format), najkasnije do 1. veljače 2021. godine, a mora sadržavati naziv obrade, ime i prezime autora glazbe i stihova, ime i prezime obrađivača, notni zapis u najmanje dva crtovlja te oznake tempa i dinamike.
Autori odabranih skladbi s organizatorima će potpisati posebne ugovore koji se odnose na prava korištenja obrada koje pristignu na natječaj.
Sve dodatne informacije o natječaju mogu se dobiti putem e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij