hren

Tijekom došašća u OŠ prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom učenici i nastavnici su sudjelovali u projektu „Mala djela ljubavi - Marijini obroci“ na način da su izrađivali i prodavali ukrase u školi i ispred župne crkve Gospe od Ružarija u Kaštel Starom. Na taj način su prikupili 9.280 kuna koje su uplatili na račun Marijinih obroka.

Projekt u školi su pokrenule vjeroučiteljice Nives Vilić, Milka Radačić i Anita Parčina te pedagoginja Finka Ivanović. Kako su kazale, ljubav prema bližnjemu u potrebi  pronašla je put do djece koja su radosno sudjelovala u akciji dajući primjer odraslima.

Marijini obroci naziv je humanitarne međunarodne organizacije čiji je cilj osigurati prehranu u školama u nekima od najsiromašnijih država svijeta. Zbog siromaštva i gladi djeca i mladi ne pohađaju školu, a Marijini obroci im pomažu kako bi se mogli prehraniti i školovati. Većini djece to je ujedno i jedini obrok u danu. Za samo 132 kune jedno dijete ima osiguran obrok tijekom cijele školske godine. Jedan obrok na mjestu obrazovanja košta samo 67 lipa. Marijini obroci danas hrane 1,6 milijuna djece.

Misao vodilja ove akcije bila je misao Majke Terezije: „Osjećamo da su naša djela samo kap u oceanu, ali ocean bi bio manji da nema te kapi“.

 

Foto: OŠ prof. Filipa Lukasa


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij