hren

ODLUKOM PERA U ZAGREBU, BROJNI DALMATINICI NAŠLI SE U PROBLEMIMA
Brojni Dalmatinci koji su do Zagreba običavali putovati vlakom, najvećim dijelom studenti i radnici, posljednjom su odlukom HŽ-a donesenom uoči blagdana, a kojom se od Božića ukida noćna linija u 21.40 sati iz Splita za Zagreb, u najmanju su ruku ostali šokirani, a većina njih našla se u bezizlaznoj situaciji.

Hrvatske željeznice, naime,  na svojim su službenim stranicama na badnji dan korisnike svojih usluga obavijestili kako zbog epidemije bolesti covid-19, koja negativno utječe na potražnju za uslugama javnog prijevoza, od 25. prosinca privremeno smanjuju opseg željezničkog putničkog prijevoza na području Hrvatske.

HŽ Putnički prijevoz bilježi veliko smanjenje broja putnika, pa će izmjene u voznom redu obuhvatit oko 16 posto usluge, a odnose se na vlakove s malim brojem putnika. Izmjene se odnose na 134 vlaka u unutarnjem prijevozu, od kojih 76 privremeno neće voziti, 18 vlakova vozit će na skraćenoj relaciji, a 40 vlakova skratit će razdoblje prometovanja. Uz to, neće voziti ni zamjenski autobusi na relaciji Knin – Zadar – Knin, navodi se kratko na stranicama HŽ-a, kao i da putnici  koji neće nastaviti koristiti željeznički prijevoz, zahtjeve za povrat novca mogu podnijeti u roku valjanosti karte na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Među dvadesteak linija s „malim brojem putnika“ na koje su odnose izmjene našla se tako i navedena na relaciji Split - Zagreb, a donošenje ovakve odluke uoči samog Božića i uvođenja novih mjera i propusnica, brojnim Dalmatincima koji su odlučili uhvatili i doslovno „zadnji vlak“ kako bi blagane proveli s obiteljima, donijela brojne probleme. Neki od njih svoje su nezadovoljstvo postupcima HŽ-a iznijeli i u pismima pristiglima na našu adresu,  u kojima se žale na ukidanje linije, za koju su im, da stvar bude još apsurdnija, uredno prodali i naplatili karte, bez prethodne najave o  izmjenama u voznom redu.

- Moja priča ide ovako: kartu za vlak i kušet vagon sam kupila u srijedu da rezerviram i osiguram mjesto misleći unaprijed na gužve koje će se stvoriti nakon proslave Božića. Dolaskom na kolodvor u Split djelatnica na šalteru me upozorila da vlak ne vozi jer je od večeras ukinut, iako nisam bila jedina koja je namjeravala stići sutra na posao u Zagreb, na kojem sam jedva i dobila slobodno da posjetim roditelje, pa mi je idilu Božića ukrao HŽ svojim sramotnim ukidanjem te linije. Tko stoji iza ovakvoga čina i vraćanja nas stotinjak putnika na druge alternative kojih nema?! Autobusi su odavno rezervirani baš kao i vlak koji je ukinut – opisala nam je svoje iskustvo naša čitateljica čiji su podaci poznati redakciji.

 - Očito je najlakše primati direktorske plaće i uživati blagodati koje plaćamo mi porezni obveznici i pri tom ne snositi nikakvu odgovornost za takav čin. Ovo graniči sa zdravim razumom, molim da shvatite moju frustraciju i ogorčenost, pa zar sve mora pucati po nama malima jer oni u svojim toplim foteljama očito nemaju briga, s obzirom da voze službena vozila te ih nije briga da li mi putnici koji koristimo njihove usluge imamo kako otići na svoja radna mjesta i pri tom se pravdati svojim poslodavcima zašto nismo stigli na vrijeme na posao – požalila nam se naša čitateljica.

No ona nije i jedina koju je ova odluka nečijeg pera u Zagrebu dovela u probleme, jer su nam se sa sličnim pričama  javili još neki od nezadovoljnih putnika Hrvatskih željeznica „koji vole putovati komfornijim prijevozom kroz koji mogu prošetati i otići na toalet kad ih je volja, a ne da su osuđeni na milost i nemilost vozača autobusa“, što ih očito čeka.

- Šibensko-kninska, Ličko-senjska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska županija...osuđene su u na jedan "nagibni", neudobni vlak dnevno, koji nije baš da ima sjedala kao komforni noćni vlak, u čijem sastavu su i spavaći vagoni i vagon za prijevoz automobila. Štoviše, vagon za automobile nisu uvrstili na vlak od drugog  mjeseca,  a pouzdano znam da je potražnja za prijevoz automobila bila velika. Zar je logično da drugi grad po veličini u Hrvatskoj ima svaka 24 sata vlak na raspolaganju? Da li gospodin direktor koji ima dalmatinske korijene vidi kako svoju Dalmaciju dovodi do uništenja i nepovezanosti s glavnim gradom, skupa s direktorom logistike - pita se ogorčeno naš čitatelj te zaključuje kako su studenti i radnici osuđeni na milost i nemilost HŽ-a kao i sami djelatnici koji će ovakvim činom kao višak biti poslani kućama.

Na žalost ovo nije prvi, a očito ni posljednji put da Hrvatske željeznice pokazuju svoj maćehinski odnos prema Dalmaciji. Tako sada ostaje samo jedna linija za Zagreb, koju vozi nagibni vlak, no ona kreće popodne, a vraća se tek sutradan iz Zagreba za Split. Pametnom dosta...


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij