hren

Iako gradonačelnik Kaštela i njegovi suradnici, zbog pandemije koronavirusa, neće povodom Božića posjetiti ustanove i udruge na području grada, kao što je to bilo u godinama prije, financijska podrška i pokloni tim udrugama i ustanova neće ni ove godine izostati.

Tako će iznos od pet tisuća kuna biti uplaćen na račun doma za djecu Maestral, čija je podružnica Miljenko i Dobrila u Kaštelima, udruzi Sv. Jeronim, udruzi umirovljenika Lažani, dobrovoljnim darivateljima krvi Adriachem te Klubu žena liječenih na dojci Kaštela.

- Proslavit ćemo prvi Božić bez zagrljaja, posjećivanja i okupljanja, ali to ne znači da jedni drugima nećemo čestitati i poželjeti sve najbolje. Održavajući tjelesnu udaljenost brinemo jedni o drugima te čuvamo vlastito zdravlje i zdravlje svojih najmilijih. Smisao Božića je u dijeljenju dobrote, pažnje i ljubavi i zato neka Božić u naša srca i u naše domove unese veselje te neka nas potakne na solidarnost s potrebitima, a radost davanja neka svakodnevno obogaćuje naše živote, ne samo za vrijeme blagdana nego tijekom cijele godine – izjavio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Kako navode u Gradu, za djecu u privatnim i gradskim vrtićima osigurali su se slatki pokloni, a roditeljima poginulih branitelja i ove će godine biti isplaćene božićnice u iznosu od 500 kuna. Trenutno je u tijeku i isplata božićnica umirovjenicima, nezaposlenima i socijalno ugroženima.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij