hren

OTKUPLJENO ZEMLJIŠTE
Nakon otkupa zemljišta u ulici Gaje Radunića u Kaštel Novom izvedeni su pripremni radovi na prometnici te su stvoreni uvjeti za njenu rekonstrukciju koja kreće u novoj godinu. Uz proširenje prometnice, postaviti će se i kanalizacijska mreža te instalacije za javnu rasvjetu. Riječ je o ulici koja je jedna od glavnih spojeva brze ceste i Ceste dr. Franje Tuđmana na tom području.

Još prije četiri godine u toj ulici planirano je proširenje ceste kako bi imala dvije kolničke  trake, a da bi se stekli takvi uvjeti bilo je nužno otkupiti dio zemljišta. Jedan dio otkupa obavljen je prije dvije godine, a dvije godine nakon toga i preostali dio. Da je rješavanje imovinsko- pravnih poslova u ovom slučaju bilo mukotrpno, potvrdili su iz Grada.

- Radi se o dugotrajnom procesu rješavanja imovinsko-pravnih poslova koji je trajao četiri godine. Stekli su se uvjeti temeljem sporazuma o ulasku u posjed – kazali su iz Grada te dodali da su se proteklih desetak dana izvodili pripremni radovi na zemljištu koji je sada u vlasništvu Grada.

Grad Kaštela je još 2018.godine za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, izdvojio tri milijuna kuna, a u 2020. godini otkupio je i preostali dio zemljišta te je time u potpunosti riješen otkup. Na taj način su stvoreni uvjeti za njenu rekonstrukciju koja je planirana za sljedeću godinu.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij