hren

POSTUPAK PROCIJENE PONUDA TRAJAT ĆE OKO DVA MJESECA
Tvrtka Regionalni centar čistog okoliša u ponedjeljak jeotvorila ponude pristigle u postupku javne nabave velike vrijednosti za projektiranje i građenje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ukupno su zaprimljene četiri ponude i to zajednice ponuditelja STRABAG d.o.o. i STRABAG Umwelttechnik GmbH u iznosu od 506,4 milijuna kuna, potom tvrtke Kostak, komunalno in gradbeno podjetje d.d. u iznosu od 643,9 milijuna kuna, tvrtke CONTROL PROCESS SPÓŁKA AKCYJNA u iznosu od 486, 8 milijuna kuna i zajednice ponuditelja GH Holding d.o.o., VGP DRAVA Ptuj d.o.o i KAMGRAD d.o.o. u iznosu od 784 milijuna kuna, s tim da u navedene iznose nije uračunat PDV-e.

- Veseli nas što smo, nakon punih 10 mjeseci od pokretanja postupka, napokon otvorili ponude za predmet nabave Projektiranje i građenje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Očekivano,  vrijednosti svih pristiglih ponuda bez PDV-a su više od procijenjene vrijednosti nabave, koja je još 2015. godine definirana na 330,1 milijuna kuna bez PDV-a. Razlog tome možemo pronaći u kontinuiranom povećanju cijena građevinskih radova, koja prema nekim procjenama iznosi oko 0,5 posto na mjesečnoj razini. Stoga ćemo odmah pristupiti razgovorima s nadležnim Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kako bismo osigurali dodatno sufinanciranje od strane Europske unije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - izjavila je Vlatka Lucijanić - Justić, privremena upraviteljica tvrtke Regionalni centar čistog okoliša.

Nakon otvaranja ponuda slijedi postupak pregleda i ocjene ponuda, koji će trajati oko dva mjeseca, nakon čega će biti donesena odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude. Ako ne bude žalbe na odabir, potpisivanje ugovora s odabranim izvođačem očekuje se u proljeće 2021. godine.

Osim samog Centra za gospodarenje otpadom, Projekt Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji obuhvaća izgradnju šest pretovarnih stanica – Split, Sinj, Zagvozd, Hvar, Brač i Vis, nabavku potrebne opreme i prateće usluge. Kroz Projekt će se osigurati dio infrastrukture za gospodarenje otpadom koja je neophodna za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u županiji te će se ostvariti veliki korak naprijed u postavljanju temelja za održivo i sa zakonom usklađeno gospodarenje otpadom.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji sufinancira se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u visini 322,5 milijuna kuna. U financiranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 86,2 milijuna kuna te Splitsko-dalmatinska županija sa 45.4 milijuna kuna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij