hren

VATROGASNI DOM DVD-a GOMILICA POD VODOM
Poplavljene ulice, dvorišta i podrumi, nabujali potoci, začepljene šahte i bujice koje su stvarale probleme u prometu, danas su slika Kaštela tijekom ranog prijepodneva zbog velike količine kiše koja je pala u malo vremena. Razlog tome su i brojne vatrogasne intervencije sva tri vatrogasna društva s područja Kaštela, a najviše ih je bilo na području Kaštel Sućurca i Kaštel Gomilice.

- Imali smo oko 23 intervencije od 11 do 15 sati, četiri ekipi su cijelo vrijeme bile na terenu, a u intervencijama je sudjelovalo oko 50 vatrogasaca. Najviše intervencija je bilo zbog poplavljenih podruma kuća, poplivalo je dvorište trgovačkog centra u Kaštel Sućurcu, a imali smo i intervenciju na cesti gdje je auto upalo u šahtu Trudili smo se maksimalno jer su ljudi konstantno zvali. Trebali smo najprije rješavati prioritete i napraviti red čekanja – kazao je Nenad Bonacin zapovjednik DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca.

Iako je tijekom popodneva na terenu stanje ipak bolje, u vatrogasnom domu DVD-a Gomilica i dalje rade pumpe.

- Poplavili smo, konoba i svlačiona sve nam je pod vodom. Danas su nam na ispomoći bili vatrogasci iz DVD-a Solin i Slatine. Još nam rade pumpe jer se voda još uvijek sliva – kazali su nam iz DVD-a Gomilica koji su tijekom dana također imali oko 20 intervencija.

Kaštelanske vatrogasne snage su u pripravnosti, kako i interventni timovi komunalnog pogona jer prema prognozama kiša se očekuje i u narednom razdoblju.

 

Foto: PGK i čitatelji


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij