hren

Nove mjere Vlade i nacionalnog Stožera, koje određuju maksimalni broj sudionika na pojedinim događanjima, a samim tim i neodržavanje različitih sajmova, uvjetovale su da u mnogim gradovima neće biti organiziranih adventskih događanja te božićnih gradova, a jedan od njih su i Kaštela.

Unatoč što su planovi nadležnih u Gradu Kaštela donedavno bili usmjereni na organizaciju  najvećeg i najsadržajnijeg Božićnog grada do sada, od svih planova se odustalo, kako je rečeno, zbog sigurnosti građana ovog grada.

- Iz godine u godinu adventska događanja u Kaštelima su bila sve bolja, s više sadržaja i za djecu i za odrasle. Posebno nam je još u sjećanju prošlogodišnji Božićni grad u Novom parku u Lukšiću, gdje je uz bogatu gastronomsku ponudu na kućicama bilo i iznimno zanimljivog zabavnog programa. Ove smo godine sve željeli podići na još višu razinu, no zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa, od svega smo odustali. Žao nam je zbog toga, ali kao organizatori odgovorni smo ne samo za  dobru zabavu, već i zdravlje te sigurnost sudionika i posjetitelja, što je u trenutnim okolnostima bilo nemoguće osigurati– kazala nam je Ina Dukan iz Ureda gradonačelnika,.

Iako organiziranih događanja neće biti, u Gradu će nastojati ipak stvoriti ugođaj blagdana pa ovih dana djelatnici Vlastitog pogona ukrašavaju pojedine đardine i parkove diljem Kaštela.
Uz to, pozvani su i svi građani da, u okviru svojih mogućnosti, ukrase dvorišta i domove, kako bi cijela atmosfera bila potpuna.

Kao što smo već najavili, ove godine tijekom Adventa organizirano će se paliti tek svijeće na adventskom vijencu u đardinu u Kaštel Novom, a prva je upaljena ove, dok će se ostale paliti tijekom naredne tri subote.

- Božić je blagdan života i svjetlosti.  Kako su ove godine mogućnosti obilježavanja blagdana ograničene, provedimo blagdane u krugu svoje obitelji i toplini doma. Sačuvajmo zdravlje kako bi sljedeće godine svi zajedno mogli uživati u adventskim događanjima u Kaštelima – poručili su iz Grada Kaštela.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij