hren

Trump! Trump! Trump! - čulo se na hodniku, kako netko hoda teškim koracima... Vons! Vons!
Qua non pasa? - Upitala me Zakonita.
Qua non! - rekao sam, prestravljen, a valjda je to trebalo značiti pooojma neman, ili Qua tebe ne znan.

Uletio Velimir Bata i da što je s vama komunjarama, kakva je to buka u vas.
A ništa, to je Blesi počeo raditi od kuće.
A Bata, da što ta mišalica za beton radi u kužini.
Pa to ti i govorimo, radi od kuće,  betonira, cementira, diže blokete, onda to pošalje interneton na mail Jozi na gradilište. Mora se, preporuka je da se radi od kuće.

A škola?
Upisali smo ga u životnu školu. Pa ni ti nemaš školu, pa šta ti fali, imaš Bujicu, Hitlerovu uniformu i sve šta ti treba za život. A i mo'š bit homofob koliko te volja, jer nitko onda neće sumnjat na tebe, je li... A mo'š imat i završen tečaj za KV električara, i najprije bit u SKH-u, pa onda u HDZ-u doživotno na državnoj plaći, i ko ti šta može, vedriš i oblačiš bolje nego Vakula. Mo'š gadit pedere i bit pederčina, ali, ruku na srce, poštovat Tita, bar je tako reka naš KV električar iz Sabora. I šta se ko njemu ima mišat u partiju, kako onu, tako i ovu. Svak svoju partiju igra. Njihova korupcija, njihova stvar, pa se još i tuku po Osijeku, a on se ni sa kime ne tuče, pa čak ni s crnom kesom od smeća sa cca 70-ak iljada eura. On može čak i samo svoga zeta ostavit na državnon poslu, a sve ove ostale pedere potirat iz Županije, i šta mu ko može.

A kako je Škoroš? Da nije i on bija na Amfilohijevu sprovodu? A znaš da je ovo dobro s Amfilohijem. Poljubija ga je, Bože mi prosti, Irinej, i onda, paf, partija i Irinej. Pa sad izljubili staklo poviše Irineja, pa partilo cilo uže vodstvo prepodobno. I sad će opet vasceli ostatak navalit ljubit kapsile i mrce, i pričešćivat se istin kučerinon, i paf - gotovo ekumensko bratstvo. Eto veselja za Kaptol i Mentora.
Ma, je li ono doli Jozo pandurija? Ima pravo naša Krinolina, šta je ovo došlo, ne može čovik ni mržnju širit, a da ga UDBA ne prati. A tek sad, kad poziva na oružje, šta će sad tek radit udbaši i orjunaši. Pa ovo triba bižat ća na oslobođeni teritorij u Arđentinu, opet priko pantaganske rute via Vatikan, pa dalje, za našin poglavnikon spremni.
A Bata, da onda se trebamo obuć u žensko?
Pa di u ženu, moramo u pedere, da nas papa komunjara pusti, znaš da je on za elgebete, a ti se, Bato, i ne moraš oblačit u elgebete, je li... A ne mo'š više ni u Ameriku, tamo će sad socijalizam, kolhozi, zadruge, radne akcije...sve će Bidun satrat. Bidan naš Trump, skroz će poludit.

Ajd, idemo se spremit za u šumu, čeka Tony doli, uboja se na krunicu, dok je vozija priko ležećega policajca. Je li Varga posla dokumente. Odlično, vidi šta ih je napravija.
Mate poštar donija preporuku. Nije ovo za nas, Mate, mi primamo samo ovrhe. On, da ako'š uzet, uzmi, ako ne'š, opet uzmi, ja više ne iden dalje, iden doma u izolaciju malo opočinit.
A dobro. Aj, Zakonita, čitaj!

Maj dier Kaštelans, evo se javjan za bit vaš gradonačelnik, jer me ovi Bidun satra. Rekli su mi da su Kaštela jedan puno lip siti na moru. Ako izabarete mene, a znan da se u vaši republikanci bira jedan kroz jedan, neće van falit ni milk of tiči. Čin dođen, ofkors, odma ću se učlanit u Ejč Di Zi organizejšn. E, da, svakako ću završit i zaštitu na radu. To će moj rode Rudi Đulijani meni sredit. Iđen ga zvat, zaboravija san. Alooo, Rudi, di si, slabo te čujen? Ča činiš? Pituraješ kosu? Samo da ti se ne iscidi niza čunku. Gremo u Kaštila siti. Kako ne znaš di je, odma doli ispo Radošić. Nabavi nan diplome zaštite na radu. Pa, jeba te, nisan zna da je tako bitna sigurnost na radu među Kaštelans.
A vodin i moju malu Ivanku, asti pasa, diš brez nje, je li.
Ča je sad, Melanija? Mala? A mala se igra, oli ne vidiš! Ajde, Ivanka, javi se mačuhici, maši joj, maši... Ma ne s tin, nego rukon. Ma, ne s tin u ruci nego rukon bez toga u ruci.
Dragi moji, mogu van obećat i da će svaki Kašteljanac slobodno moć nosit barenko dva kalaša. Ko te krivo pogleda, komunjara ili srbenda, odma bum, pa se fak ju.
A čujen i da imate dosta Kvanonaca tamo. Ajme ča ćemo se lipo slagat. Ja jeman ovde pristaše, a vi ustaše. Antifašisti i nemate, jer ako ji dođe pet položit vijence na spomenik, onda moš mislit šta je to. Pa kad još reću da smo mi fašisti. A kako smo fašisti kad jema pet antifašisti.
Priča se da iako nemate piramide, imate puno faraoni, od airport pa do Wajt Haus na moru. Jedva čekan upoznat vašeg Entonija Sanadera, Ajvana Widowa i ostale velikane moderne misli...smsklhm - evo mi je propuva simultani prevoditelj na kaštelanski lengviđ...

Onda se doli začulo urlikanje: Ajme onom ko se ubojaaa...kao jaaa!
Ajme, zaboravili smo doli Tonya. Idemo ća, a to pismo spremi. Tony, eto naaas, pazi s krunicon, jesi se to opet uboja...pa, jeeeba te...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij