hren

Radovi na području Kaštela, kako oni u sklopu Aglomeracije tako i izvan nje, intenzivirali su se u posljednje vrijeme kako bi se proveo projekt priključaka na kanalizacijsku mrežu, odnosno projekt razdvajanja postojeće mješovite odvodnje. Razlog tomu je i zatvaranje ulica odnosno, prekid prometa u sve većem broju ulica kako bi se navedeni projekti realizirali.

Među njima je i ulica Don Klementa Tadina u Kaštel Kambelovcu koja je zatvorena još od 6. svibnja.
- Radovi započinju 11. svibnja 2020. godine prema dopisu Izvoditelja tvrtke Innecto d.o.o. i trajat će najmanje tri mjeseca – pisalo je u obavijesti Vodovoda i kanalizacije Split.

Međutim, u periodu od tri mjeseca na tom području je izvedeno svega 40 posto trase, a kao razlog sporijem tempu radova navodi se da se uulici, usporedo s radovima na izgradnji fekalnog kolektora, zamjenjuju i dotrajale pokrovne ploče, te da se radovi produžuju do kraja listopada.

- U toj se ulici, usporedno s radovima na izgradnji fekalnog kolektora, u suradnji s Gradom Kaštela i Hrvatskim vodama uređuju dotrajali zidovi i zamjenjuju dotrajale pokrovne ploče bujice Planiče. Iz toga razloga radovi napreduju sporije nego što bi to bilo da se radi samo kanalizacija iako je intenzitet radova jako dobar usprkos  poteškoćama izazvanim mjerama opreza zbog aktualne pandemije - pojašnjavaju iz Vodovoda i kanalizacije Split.

Stanovnicima prekipjelo

Upravo zbog sporosti radova stanovnicima ulice ponestalo je strpljenja. Izlaz iz njihovih dvorišta i kuća je nepristupačan. Prelazak preko postavljenih drvenih ploča, preskakanje iskopa i nasipa mjesecima je je njihova svakodnevnica.

- A šta da vam kažem, radnici rade, nije do njih, imaju oni svoje šefove. Čula sam da su nekakvi imovinsko pravni problemi u ulici, pa se biće zato sve razvuklo. A nije nam lako, pola godine su ovdi bageri i ulica je zatvorena – kazala nam je stanovnica ulice.

Jesu li poslovi usporeni i zbog privatne imovine, gdje se nije u mogućnosti postići dogovor s pojedinim vlasnicima zemlje na kojoj se izvode radovi, odnosno na dijelu zemljišta uz cestu, nije nam poznato jer službeni odgovor na zadnji upit još nismo dobili.

Trenutno se u ulici betonira površinski dio oko kanalizacijskih otvora, a kako neslužbeno doznajemo postavljene su vodovodne cijevi kao i kabeli telekomunikacijskog operatera.

Dodatni „problem“ oko završetka radova u ulici Don Klementa Tadina je i što se usporedo odvijaju radovi u bočnoj u ulici  put kule Cambi i Didića trgu gdje su, kako doznajemo od susjeda, radovi tijekom ljeta bili kratko u prekidu zbog turističke sezone iako je riječ o radovima od javnog interesa koji se ne bi trebali prekidati.

I bez službenog odgovora iz Vodovoda i kanalizacije Split, da se zaključiti da će radovi potrajati još izvjesno vrijeme, dok se u konačnici prometnica ne asfaltira i ponovno pusti u promet.

 A konačno okončanje radova je ono što željno iščekuju stanovnici, ne samo Tadinove ulice nego i većina Kambelovčana, posebice svi oni koji djecu vode u vrtiće koji se nalaze na kraju ulice. Naime, dok se navedeni radovi ne završe, prometnim propisima u Kaštel Kambelovcu preko Dudanovog puta, zbog jednosmjernih ulica, izlaz na Cestu dr. Franje Tuđmana je moguć samo preko Torca u Kaštel Gomilici,

 

Foto:Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij