hren

TIJEKOM MJESEC DANA
Zbog planiranog projekta rekonstrukcije splitske Sjeverne luke, Ministarstvo zaštite okoliša utvrdilo je potrebu informiranja i sudjelovanja zainteresirane javnosti u ocjeni utjecaja na okoliš.  A prema odluci Ministarstva, županijski Upravni odjel za zaštitu okoliša oglasio je javnu raspravu o „Studiji o  utjecaju na okoliš rekonstrukcije i proširenja Sjeverne luke na lučkom području Vranjičko-solinskog bazena“, koji će djelomično utjecati i na područje cijelog  Kaštelanskog zaljeva.

Kako je navedeno javna rasprava trajat će 30 dana i to u vremenu od 7. studenog do 7. prosinca ove godine, a javni uvid u cjelovitu Studiju te dva  sažetka Studije zainteresirani mogu izvršiti u prizemlju zgrade Grada Splita, na adresi Obala kneza Branimira 17 u Splitu, svakim radnim danom u terminu od 8 do 14 sati.
Isto tako, uvid u cjelovitu Studiju i jedan sažetak Studije zainteresirani  mogu izvršiti u istim terminima u prizemlju zgrade Splitsko-dalmatinske županije, na adresi  Domovinskog rata 2 u Splitu. 4.
Cjelovita Studija od prvog dana javne rasprave bit će objavljena i na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

U sklopu postupka, javno izlaganje održat će se 24. studenog s početkom u 18.30 sati u dvorani amfiteatra Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Matice hrvatske 15.
Na ovom javnom izlaganju sudjelovat će predstavnici nositelja zahvata i izrađivača Studije, koji će  neposredno davati odgovore i raspravljati o pitanjima koja će tom prilikom postavljati zainteresirana javnost.

Zainteresirani će svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge moći upisati u knjige primjedbi koje će se nalaziti na mjestu javnog uvida. Ujedno,  za vrijeme trajanja javne rasprave, zainteresirani primjedbe i prijedloge  mogu dostaviti u pisanom obliku putem pošte na adresu Upravni odjel za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata 2, 21000 Split ili e-poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako su u resornom Upravnom odjelu naglasili sva mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i koji nisu čitko napisani, neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.

Potpuni oglas o javnoj raspravi dostupan je OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij