hren

INFORMACIJE IZ VLASTITOG POGONA
Djelatnici Vlastitog komunalnog pogona redovno skrbe o grobljima na području Kaštela, a ovog su tjedna dodatno se angažirali kako bi groblja dostojno pripremili za skori blagdan Svih svetih i Dušni dan.

- Kaštela imaju šest aktivnih groblja te tri stara, zaštićena groblja, na kojima se ukopi odavno ne vrše. Svih devet groblja redovno se održavaju i uređuju, a posebna pozornost usmjerena je baš na ove dane.  Groblja su uređena, što se tiče dijela posla Vlastitog pogona, a za građane koji stignu na groblja, osigurat ćemo metle, lopatice i sličnu opremu kako bi uređenje grobova bilo jednostavnije – kazao nam je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

U prethodnim godinama bilo je podosta problema s kontejnerima za otpad koji su smješteni uz groblja, jer se osim otpada koji se stvara pri čišćenju posljednjih počivališta namilijih, u njih i uokolo njih odlagao i otpad iz domaćinstava pa je sve stvaralo jednu ružnu sliku mini deponija.

- U sklopu uklanjanja zajedničkih kontejnera s javnih površina, „nestali“ su i kontejneri pokraj svih groblja, a na grobljima sada postoje kante za odlaganje otpada. Molimo sve sugrađane da ih propisno koriste, da ne bacaju otpad uokolo, a nadležni će u narednim danima te kante nešto češće prazniti – upozorio je Čagalj.

Kao i prethodnih godina, Grad Kaštela će za sve građane, koji nemaju mogućnost vlastitog prijevoza do groblja, organizirati prijevoz kombijima. Kombiji će voziti, u nedjelju na blagdan Svih svetih, tijekom cijelog dana, približno od 8 do 16 sati, ovisno o potrebama, a polazne stanice bit će im na Gospici u Sućurcu, pokraj crkve u Gomilici, kod pošte u Kambelovcu, u Lukšiću kraj škole, u Starom poviše Vatrogasnog doma, a za Novi i Štafilić sjeverno od vrtića Maslina.

- Kombiji će voziti stalno, odnosno do groblja i natrag, a sve koji budu koristili ovaj prijevoz, molimo da poštuju epidemiološke mjere, ne stvaraju gužve već se nastoje distancirati, a zaštitne maske su obvezne – poručio je upravitelj Vlastitog pogona.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij