hren

U 11 sati ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Split medijima su se obratili prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju, a povodom smrti 17-godišnje djevojke pozitivne na covid.

"Pacijentica je primljena na hitni prijem Križine zbog zastoja srca i disanja. Nakon uspješno provedene reanimacije smještena u jedinicu za intenzivno liječenje Klinike za dječje bolesti. Ona je imala pridružene kronične bolesti, a ustanovili smo da je bila covid pozitivna" rečeno je na konferenciji za medije, javlja N1.

Docentica Polić  kazala je kako je "nastavljeno liječenje u zavodu za intenzivnu  pedijatriju po svim pravilima struke. Nakon uspješne reanimacije ona je stabilizirana međutim, nažalost došlo je nemilog događaja, smrtnog ishoda unatoč liječenju", dodala je.

Upitani je li može korona biti uzrok smrti, rečeno je da se to ne može zanemariti. "Isto tako ne možemo zanemariti činjenicu da je bila covid-pozitivna. Vjerojatno je do smrti došlo, između ostalog, zbog kroničnih bolesti uz covid 19 infekciju", kazala je.

Ne može komentirati što s djecom koja imaju astmu i idu u školu, ne sudjeluju na online nastavi.

"Zastoj rada srca i pluća", je službeni razlog smrti, kazala je Polić kao odgovor na novinarsko pitanje. Zdravstvenog kadra uvijek nedostaje, kazala je.

Članovi obitelji su u samoizolaciji. "Iz anamneze nam je poznato da je to popodne, u subotu, dobila temperaturu", rečeno je na presici. "Simptome je dobila u subotu popodne", dodala je.

"Kod teških kroničnih bolesti je sve moguće", rečeno je, piše N1.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij