hren

Kad je u pitanju tema o nepropisnom parkiranju, posebno u južnim i središnjim dijelovima grada, građani često kao „alibi“ navode nedovoljan broj uređenih parking mjesta, na kojima mogu parkirati svoje limene ljubimce. No je li to tako, pokušali smo sami provjeriti na više uređenih parking prostora gdje se parkiranje naplaćuje, ali i na prostorima gdje je parkiranje moguće, no naplata se ne vrši.

Vidljivo je da u pojedinim područjima parking prostora nedostaje, s obzirom na broj posjetitelja, ali i domaćina koji nemaju vlastiti prostor unutar svojih dvorišta i slično, koji bi im poslužio za parking. No u isto vrijeme bili smo svjedoci polupraznih i praznih parking prostora na kojima se parking obavlja uz naplatu, dok su u neposrednoj blizini desetci automobila bili nepropisno parkirani. Očito, plaćanje parkinga za neke je „nepotrebna investicija“.
Jedan od problema je i veliki broj trgovačkih, uslužnih i ugostiteljskih radnji koje ili nemaju vlastiti parking prostor ili je predviđen za mali broj vozila pa korisnici njihovih usluga najčešće vozila parkiraju na javnim površinama, naravno nepropisno.

Naplata parkinga u Kaštelima je započela prije nešto više od dvije godine i do sada je na takav način uređeno 538 parking mjesta u centrima kaštelanskih naselja i to u Kaštel Sućurcu na obali, uz Gradsku upravu i kod sportske dvorane, u Kaštel Gomilici kod Marine Kaštela, na Tikvarinu u Kaštel Kambelovcu, na Trgu hrvatske mladeži u Kaštel Lukšiću, u Kaštel Starom na području Plavog Jadrana, na rivi, u ulici Kneza Višeslava, na autobusnoj postaji i duž Kamberovog šetališta te uz kulu Ćipiko, kod đardina te na Polinovcu u Kaštel Novom.
Na svakom od tih parkinga postoji i određeni broj mjesta rezerviranih za invalide, odnosno nešto više od 40 mjesta namijenjeno je osobama čija vozila imaju oznaku invaliditeta vlasnika. Netko kaže malo, drugi kažu dovoljno, no sveukupni dojam je da bi poneko mjesto više bilo potrebno.

Cijena parkiranja na cijelom području Kaštela iznosi 4 kune po satu, čime Kaštela ulaze u popis gradova koji imaju najjeftinije cijene parkiranja. Tijekom zime parkiranje se naplaćuje od 7 do 19 sati, a ljeti od 7 do 22 sata.
Iako je cijena umjerena, mnogim Kaštelanima koji žive u centrima mjesta ili na tim područjima rade, svakodnevno plaćanje parkirališta tijekom nekoliko sati predstavlja izniman trošak pa je njima ostavljena mogućnost da kupuju tjedne karte ili mjesečne i godišnje pretplate po povlaštenim cijenama, što im neće posebno opteretiti budžet.
No, kupnja mjesečne ili godišnje pretplate ne jamči im i sigurno rezervirano parking mjesto, a ta činjenica često izaziva nezadovoljstvo građana.

- Platim mjesečnu kartu jer se nemam gdje drugo parkirati nego na parkingu s naplatom, a unatoč tome zna se dogoditi da mjesta na parkingu nema, posebno ako je u mjestu neko događanje. Zašto onda plaćam – pitanje je koje su nam čitatelji često postavljali.

Kako smo doznali od nadležnih postoji i mogućnost kupovine karte s rezervacijom, no cijena je, pošto se radi o svojevrsnom najmu javnog prostora,  ekonomska i iznosi nekoliko tisuća kuna mjesečno, što nikome nije isplativo.

Parkiranje s naplatom normalni je segment komunalnog uređenja  u svim većim pa i manjim gradovima. O njemu se u Kaštelima skrbi tvrtka Zeleno i modro, netko bi kazao uspješno, netko će reći da je sve „promašeno“.
Mi bi zaključili da problema još uvijek ima, od ponešto manjka parkirnih mjesta, upitnih i nedostatnih lokacija pojedinih parkirališta te uređenja odnosa s stanovništvom koje te parkinge koristi stalno, a ne povremeno. Po pojedinim temama trebaju poraditi naležni, ali jednako tako i sami građani, koji parkiranjem na službenim parkinzima, mogu spriječiti prometni nered u svom gradu.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij