hren

VEČERI DALMATINSKE PISME
Festival Večeri dalmatinske pisme ove godine, zbog situacije s pandemijom koronavirusa, održao se bez  „Kaštelanskog đira“, no za sljedeću godinu pripreme su već započele, a za sve koji žele sudjelovati u „Kaštelanskom điru“ objavili su natječaj za obradu popularnih skladbi, koje će biti izabrane kako bi se izvele u toj natjecateljskoj večeri.

Kako se u natječaju navodi, obrađena popularna skladba mora biti domaće provenijencije i kvalitetnog glazbeno - poetskog sadržaja, a treba biti namijenjena izvedbi muške, ženske ili mješovite klape.

- Poželjno je da glazbena struktura ima što više elemenata tradicijske klapske pjesme. Prednost se daje a cappella obradama iako je dozvoljena diskretna instrumentalna pratnja do tri glazbala (klavir, gitara i diskretna udaraljka).
Obrada ne smije biti objavljena i izvođena na ranijim manifestacijama. Prednost se daje novim radovima.

Trajanje obrade može biti do 3,5 minuta. Vremensko prekoračenje je dozvoljeno uz konzultacije sa stručnim vodstvom festivala – navode organizatori Festivala Večeri dalmatinske pisme.
Notni zapis obrade potrebno je dostaviti na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to u digitalnom obliku (PDF format), najkasnije do 1. Veljače 2021. Godine.

Notni zapis mora sadržavati naziv obrade, ime i prezime autora glazbe i stihova, ime i prezime obrađivača, notni zapis u najmanje dva crtovlja te oznake tempa i dinamike
Autori odabranih skladbi s organizatorima će potpisati posebne ugovore koji se odnose na prava korištenja obrada koje pristignu na natječaj.
Svi, koji žele dodatne informacije o natječaju i njegovim uvjetima, mogu se javiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij