hren

I NA PREOSTALA DVA SE PRODULJUJE ROK IZGRADNJE
Nakon tri godine od izgradnje brze ceste D8, Hrvatske ceste su u lipnju ove godine počele graditi i pješačke nathodnike u Kaštel Gomilici, Kaštel Lukšiću i jedan na granici Kaštel Starog i Kaštel Novog. Dugo iščekivani radovi su počeli s tri mjeseca zakašnjenja zbog korone, a sada su na onom u Kaštel Lukšiću u potpunosti i zaustavljeni, a i preostala dva neće biti gotova do početka prosinca.

Još krajem srpnja, bilo je vidljivo da se radovi upravo na nathodniku u Kaštel Lukšiću nisu makli s mjesta, vidljiv je bio tek niski betonski krug, odnosno stupište iz kojeg viri armatura, za razliku od preostala dva nathodnika.

Još tada iz Hrvatskih cesta su nam kazali kako se na sva tri nathodnika radovi odvijaju prema dinamičkom planu te kako su na sva tri izvedena pilot stupišta, a da su na nathodnicima u Kaštel Gomilici i Kaštel Starom izvedeni i stupovi.

No, dva i pol mjeseca nakon,  iz Hrvatskih cesta potvrđuju kako su radovi na jednom od nathodnika stali, a da i preostala dva neće biti gotova do početka prosinca kako je prvotno planirano.

-Na građevinsku dozvolu koja je izdana za nathodnik u Kaštel Lukšiću izjavljena je žalba, te do okončanja postupka na navedenom nathodniku ne smije biti aktivnosti. Na preostala dva nathodnika radovi se odvijaju uz određena ograničenja, te će doći do produljenja roka izgradnje, dakle dva nathodnika neće biti gotova u prosincu 2020. godine – kazali su iz Hrvatskih cesta.

Iako će se radovi na izgradnji dva pješačka nathodnika produljiti, iz Hrvatskih cesta ne navode koliko dugo. Moguće je da će umjesto početak prosinca 2020. godine, pješaci nathodnicima preko brze ceste tek u 2021. godini.

Podsjetimo, početkom lipnja zajednica gospodarskih subjekata, Lavčević d.d. Split i Lavčević inženjering d.o.o. Split, uvedena je u posao na izgradnji pješačkih nathodnika na dionici Kaštel Gomilica – Kaštel Stari, s rokom završetka svih radova od šest mjeseci.

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij