hren

Zakonita i ja baš čekamo objavu Ustavnog suda u vezi ustavne neustavnosti rada Stožera za obranu zdravlja i digniteta vladajuće partije, tresemo se. Zakonita, da tko zna hoće li našeg Super Vilija proglasit ustavnim i...

I uletio sin Blesi cili zapuhan, da umalo je  glavu izgubija.

A rekli smo ti da paziš, uvik ti je glava u torbi.

On, da u tome i jest problem, što mu je glava u torbi. Baš prolazio pokraj Maxove mesnice, Max vršio obdukciju nad jednim janjcem, a Blesi arlauknuo: Za dom! - Max naglo podigao desnicu u kojoj je držao sikiricu i da će reć Spremni, ali se opičija u čelo i zamantalo mu se. Onda je Blesi uletio, uzeo janjeću glavu, stavio je u školsku torbu i andere, andereee, arivaaa - dao se u ran Blesi, ran.

Max došao k sebi i za njim. Koliko samo ima kondicije, to je strava i užas. Trčao je za njim više od ure vrimena, pa su došli do ruba Zemlje.

Govori Max, aha, a nisi virova da je Zemlja ravna, a! Sad si moj! - i da će skočit na njega, Blesi se izmakao, a Max odletio preko ruba dolje na moralno dno i u padu vikao: Ne dirajte mi glavicuuu, jer jaaa ću se vratitiii.

Ma koja ravna zemlja? Koji Cetinski, koja Markić... Tebi je sve poravnato u glavi. Da nisi i antivakser?

On, da nisam, samo sam protiv cijepljenja. Nije mi jasno, ako ti uvik govoriš da smo već odavno dostigli moralno i ustavno dno, šta je onda ono doli di je Max mesar odletija. Koje je to dno ispod dna? Koja su to bespuća poviesnog dna?

Sinko, istina je da zna bit sve ravno, recimo, Kutli je sve ravno jer je oslobođen, Mamiću jer je neuhvaćen, i Gabici i Rimici Jos'pici...sve je njima ravno odavde do Slavonije, pa čak i dalje, do Vrhovnog suda. Sve je popločano debelim slojem korupcije i nepotizma, i nema te sile koja će to zaoblit. Ali vidiš, opet je Zemlja okrugla, jer da nije, ne bi se moglo ić u krug, ne bi bilo mista za sve rodijake i netijake i strik'ne, tako da sve to ide nekako u krug, a onda se opet netko priljkuči i tomu nikad kraja. Znaš li ti da u nas ima 128 gradonačelnika, 213 zamjenika gradonačelnika, 20 župana, 50 zamjenika župana, 428 načelnika, 480 zamjenika načelnika, 8354 vjećnika... a da ne govorimo o nepoznatom broju savjetnika i tajnika i domara i čistačica, ravnatelja... Evo, samo Split je jedno vrijeme imao 56 tajnica i 127 savjetnika. I zato nam treba okrugla zemlja, radi rotacije i uskakanja. To je to. To je naš fenomen, ravni, a zaobljeni.
Blesi, da ništa ne razumi, ali svejedno će zapivat: Slavonijo, ravna li siii, Dalmacijo, ravna li siii...zemljo moja, ravna li siii... Hehehe, a ušati Max je ipak malo konta na gravitaciju, ali kako je odletija doli, hehehe.

Sinko, jedino Prajministar može zaustaviti zemlju i sačuvati je od kako nutarnjeg, tako i vanjskog već prepoznatog neprijatelja. Ajde tamo u sobu i izmoli jedno Vjerovanje, pa'š vidit.

Blesi je počeo: Vjerujem u Plenkija svemogućega, stvoritelja uhljeba i zemlje ravne, začet od hadezea, rođen od hadezea, nemučen od poncija partija... ...Sačuvaj nas od neprijatelja prepoznatih i uvedi nas u Uhljebništvo vječno, amen.

Zakonita, da faala Bogu, evo su odlučili. Jer, ima li šta ustavnije od glasovanja i glasanja, pa i biranja, za sve građane, tako i one u Hercegovini, pa i u Mostaru. Ustavna sloboda nam jamči otvaranje granice i smanjivanja broja zaraženih u doba izbora u HDZ-u, pa i u doba parlamentarnih izbora. Isto tako, broj oboljelih će dramatično past u doba lokalnih izbora, uvjerljive pobjede i baljenja i žvaljenja pobjednika - jer tko može zabranit da se žvalimo nad veličanstvenom pobjedom, dok se oni tamo u noćnim klubovima i teretanama zaražavaju - iako će možda i tada bit najviše zaraženih, ka i u vrijeme izbora za HDZ, ali Ustav nam jamči sve te bolesne poništit na papiru da možemo na istom papiru glasat za voljeni HDZ, koji nas hrani i oblači.

Ustavno je bit i bahat i drzak. Ustavno je da ti nitko ništa ne može, ma šta ti govorija i činija. Ustavno je i da ćeš opet nedilju učinit neradnom, jer je i Mentor Bozo ustavan, a njemu se mora čovik ulizat, je li, da se ne mora prolazit kroz uska vrata za u Kraljevstvo Nebesko, nego lipo na široka, pa ako može još i crveni tepih.

Ustav nam jamči i pravo na glad i kontejnere, ovrhe, jer taj isti Ustav jamči onima drugima da ne vide glad i jad i bijedu i kontejnere i ovrhe, jer Ustav je taj koji nas sve štiti. Nama ne treba fifth amandman, mi ih imamo na stotine svaki put, ali svaki put budu pobačeni, jer je ustavno pravo svake vlasti da odlučuje o svome tijelu i oće li pobacit sve oporbene amandmane.

Ustavno je čak postupati i neustavno, ako se to ne kosi s Ustavom.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij