hren

IZ PROGRAMA INTERREG
Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, javne ustanove Rera i Hrvatske vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, predstavili su danas javnosti strateški projekt uspostave Centra za naprednu obuku za vatrogastvo i civilnu zaštitu u Vučevici.

Radi se o projektu RERA-e i Splitsko-dalmatinske županije, a vezan je za prekograničnu suradnju INTERREG Italije i Hrvatske. U projektu, koji je jedan od najvrjednijih iz zadnjeg natječaja, sudjeluje 14 partnera iz ove dvije države, a nositelj je javna ustanova Rera.

Centar za obuku i vatrogastvo će biti smješten u Vučevici, a imat će i svoju ispostavu koja će se nalaziti u Kuli Norinskoj u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Ukupno predviđeni proračun Firespill projekta je 120 milijuna kuna, od čega se oko 65 milijuna kuna odnosi na aktivnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Trajanje projekta je 33 mjeseca.

- Ponosan sam na ovaj projekt -  kazao je, prema pisanju službenih stranica SD županije, župan Blaženko Boban.

– Važno je što je projekt naših djelatnika RERA-e dobio na razini Europske unije izuzetno velike pohvale. Od ukupne vrijednosti projekta samo u našu županiju odlazi 65 milijuna kuna. U konačnici ćemo u Vučevici dobiti trenažni centar za sve vatrogasce s područja Jadrana i svih ovih županija – kazao je župan, te je istaknuo kako Splitsko-dalmatinska RERA radi izuzetno bitan i važan posao na području naše županije. Naša županija je u proteklog godini bila najbolja u Hrvatskoj po privlačenju sredstava iz Europske unije. Najveći dio posla za ta privlačenja odradila je upravo naša RERA i ovim im se putem od srca zahvaljujem – zaključio je župan.

Pred novinarima su o projektu govorili i ravnatelj Rere Jozo Sarač, Ivan Kovačević iz  županijske Vatrogasne zajednice  te voditeljica ovog projekta Helena Brčić.
Naglašeno je kako se radi o dobrom gospodarskom programu, koji ima izniman značaj za vatrogastvo, a time i samo društvo.
Kako je kazala Helena Brčić, napravit će se zgrada  na tri kata, u sklopu koje će biti i garažu za servisiranje vatrogasnih vozila te učionice i smještajni prostori, koji će  poslužiti vatrogascima i ostalim interventnim službama za obuku i vježbe.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij