hren

Iako je njegov nastup naknadno dospio u program Kaštelanskog kulturnog ljeta, koncertom Saše Jakelića službeno je završena ta ljetna, dvomjesečna manifestacija. Uz Vinka Urlića na klavijaturama, Jakelić je sinoć u Novom parku u Kaštel Lukšiću održao koncert pop, operne i klapske glazbe.

Koncert u Novom parku Jakelić je otvorio Oliverovom pjesmom Nocturno nakon koje su uslijedile Presleyjeva, Always On My Mind i Green Green Grass Of Home. Saša je zapjevao i pjesmu Ribari, skladbu trogirskog slavuja i tenora Vinka Coce, kao i pjesmu Crazy koju potpisuje Patsy Cline.

Jakelić je potom vrsno otpjevao Oliverovu Romancu, Pismo ćali Vice Vukova te Čolićev bezvremenski hit Zagrli me. Kaštelani su uživali i u pjesmi norveškog pop benda A-ha, plesnoj pjesmi Take On Me.
Isto tako, sinoć su odzvanjali i zvuci pjesme hrvatske pjevačke dive Radojke Šverko, a Jakelić je otpjevao i najpoznatiju emotivnu Buckleyjevu pjesmu Hallelujah te Kuću pored mora od velikana Arsena Dedića,a za sve dame i Wonderful tonight.

Glazbenik se od publike oprostio pjesmom Dalmatinska elegija nakon čije izvedbe ga je publika nagradila zasluženim pljeskom.

Saša Jakelić u više od dva desetljeća pjevačke karijere nastupio je na mnogim festivalima zabavne glazbe te je snimio duete s brojnim hrvatskim estradnim zvijezdama. Član je stalnog ansambla zbora opere HNK u Splitu, a za njegovo operno vokalno usavršavanje zaslužan je jedan od najvećih tenora svih vremena, Carlo Bergonzi.

Sinoć je  u Lukšiću oduševio prisutne svojim glazbenim umijećem.
Kao i po običaju, i na koncertu u Lukšiću Saša Jakelić izveo je niz domaćih i svjetskih evergreena, kancona i šansona, dobro znane i kaštelanskoj publici koja je s glazbenikom rado pjevušila poznate stihove.

Ovogodišnji program Kaštelanskog kulturnog ljeta, bio je kraći nego godinama ranije, ali ako je suditi po reakcijama publike, jednako kvalitetan.

 

Foto:Ivana Topić(PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij