hren

Park dvorca Rušinac u Kaštel Lukšiću sinoć je bio prekrasan ambijent u kojem se održala promocija sada već trinaestog Kaštelanskog zbornika. Organizatori događanja Društvo za očuvanje kulturne baštine „Bijaći“ zajedno s Muzejom grada Kaštela izdali su novi Zbornik, a njegova promocija održala se u okviru ovogodišnjeg programa Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Kaštelanski zbornik iznimno je vrijedna publikacija koja sadržava niz radova priznatih stručnjaka i znanstvenika o povijesti i arheologiji kaštelanskog područja. Časopis i dalje uspješno informira čitateljstvo o kulturnim i društvenim zbivanjima, kao i temama iz kaštelanske prošlosti i baštine.

Na samom početku sinoćnjeg događanja urednik novog trinaestog izdanja Kaštelanskog zbornika, Tonči Burić, srdačno je pozdravio sve okupljene, a Kaštelanski zbornik broj13 detaljno je zatim predstavio poznati istraživač kulturne baštine, dr.sc. Joško Belamarić iz Instituta za povijest umjetnosti Centra Cvito Fisković u Splitu. Profesor Belamarić jasno i stručno predstavio je ovaj Zbornik u kojem je objedinjeno devet stručnih radova o arheologiji, povijesti umjetnosti i glazbi ovog područja.
U Kaštelanskom zborniku pri samome kraju nalazi se i posebna rubrika „In Memoriam“ u kojoj su napisane pojedinosti iz života trojice istaknutih članova društva „Bijaći“ koji su nas napustili, a to su Josip Pejša, Milivoj Novak i Ante Sanader.

Predstavljanja Zbornika upotpunio je svojim nastupom prof Mislav Režić, odsviravši,na gitari, između ostalog, svoju vlastitu skladbu „Novi svijet“ kao i poznatu skladbu Lagrima, Francisca Tarrege.

Svi sinoćnji posjetitelji imali su priliku preuzeti svoj osobni primjerak trinaestog Kaštelanskog zbornika, koji kao i prethodna izdanja, doprinosi rasvjetljavanju kaštelanske povijesti, kao i političkog i kulturnog života grada Kaštela.

 

Foto:Ivana Topić(PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij