hren

DISLOKACIJA VATROGASACA TIJEKOM PROTUPOŽARNE SEZONE
Prema zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića te uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i ove godine vatrogasci iz kontinentalne Hrvatske razmješteni su na dislokacije u priobalju. Sama dislokacija započela je 25. lipnja, smjene su u trajanju od 15 dana te je očekivano trajanje dislokacija do sredine rujna. Dislokacije obuhvaćaju 62 vatrogasca i 18 vozila razmještenih na 13 lokacija, među koja je i ona u Divuljama.

U Divuljama su dislocirani vatrogasci iz Grada Varaždina te Osječko-baranjske županije. U objektu u kojem je ujedno i smješteno vatrogasno operativno središte nalazi se po četiri vatrogasaca iz grada Varaždina i iz Osječko-baranjske županije koji se mijenjaju na 24 satnim dežurstvima. Ukoliko je potrebno svi vatrogasci na ovoj dislokaciji odlaze na intervencije sa pripadnicima DIP-a Split, a važna je i blizina helikopterske transportne eskadrile smještene na području vojarne Knez Trpimir u Divuljama što ovim vatrogascima omogućuje odlazak na intervencije helikopterima i time uvelike smanjuje trajanje dolaska na požarište. Jedna smjena na ovoj dislokaciji već je bila angažirana na požaru kod Muća koji je planuo ovog srpnja.

- Na dislokaciju dolaze redom iskusni vatrogasci, koji su sudjelovali na gašenju više šumskih požara. Znanje obnavljamo svi skupa kroz vježbe s opremom te predavanja o situacijama u kojima se možemo naći - rekao je Joško Grančić, zapovjednik DIP-a Split te za kraj pohvalio sve vatrogasce iz unutrašnjosti stacionirane u Divuljama.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij