hren

ZA OBNOVU SPOMEN DOMA BL. ALOJZIJA STEPINCA
Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Lučonoše Domovinskog rata Kaštel Lukšić, Ante Duvnjak i hrvatski redarstvenik u mirovini 64-godišnji Željko Magdić na Veliku Gospu krenuli su na još jedno hodočašće i to biciklima. Tijekom 22 dana prijeći će oko dvije tisuće kilometara kroz hrvatske gradove od sjevera do juga kako bi ukazali na potrebu obnove Spomen doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću.

Cilj ovog hodočašća je da se obilaskom gradova od Iloka, Osijeka, Varaždina, Krašića, Umaga, Senja, Zadra sve do Dubrovnika i nazad preko Like prikupi što više sredstava za obnovu kuće u Krašiću u kojoj je bl. Kardinal Stepinac bio zatočen i umro.

Nakon što su na Veliku Gospu krenuli iz Iloka, prevezli su slavonsko podravsku dionicu preko Virovitice i Koprivnice do Varaždina i Zagreba, potom do Ogulina i Rijeke, odnosno Lovrana gdje su stigli u četvrtak navečer. Do sad su prešli oko 650 kilometara, a nakon sinoćnjeg odmora, danas voze za Umag.

- Putovanje do sada protječe odlično, u svim gradovima do sada su nas lijepo primili i oduševljeni su našim pothvatom. Bogu hvala, do sad sve ide po planu i redoslijedu – kazao je Ante Duvnjak i napomenuo kako su u Zagrebu u društvu rektora zagrebačke katedrale mons. Josipa Kuhtića, obišli grob blaženog Stepinca te su time, kako je kazao, prvi ušli u katedralu nakon što ju je pogodio potres.

- Ovo radimo od srca za blaženog Stepinca. Na putu smo doživjeli toliko ljubavi, toliko iskrenosti, svi su nas primali i dočekivali. Do sada smo prošli Slavoniju koja je jako ravničasta i dobili smo na snazi, a sada smo već ušli u Gorski kotar gdje dolazimo na malo veće visinske zapreke, tako će biti do Umaga. Iako smo stariji ljudi mi smo spremni na izazove. Kad imate osjećaj humanosti i kad nešto radite dobro to vas jednostavno pokreće i čini sretnim – kazao je Magdić koji je vozio i biciklijadu od Ogulina do Skadra u Albaniji i nazad te biciklijadu od Ogulina do Vatikana prošle godine.
Nakon Umaga biciklisti će nazad za Rijeku, potom za Senj, Gospić, Zadar, pa Šibenik. Plan im je 27.kolovoza proći kroz Kaštela, potom će voziti za Omiš, Ploče, Dubrovnik, Metković, Imotski, Trilj, Sinj, Knin, Udbinu, Slunj i 5. rujna u popodnevnim satima bi trebali stići na krajnje odredište u Krašić.
Ante Duvnjak i Željko Magdić svojom vožnjom žele pobuditi interes i motivirati građane na donacije da se prikupi dovoljno sredstava za obnovu  Spomen doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću koja će koštati 1,7 milijuna kuna.

Foto: facebook


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij