Studenti Pravnog fakulteta u Splitu okupili su se i mirnim prosvjedom pokušavaju se izboriti za nadoknadu ispitnog travanjskog roka koji im je propao zbog koronavirusa. Kako kažu, pokušali su se izboriti za nadoknadu u srpnju, ali se dekan Mirko Klarić oglušio. Nadaju se da će ga omogućiti u rujnu, prenosi Dalmatinski portal.

-  S obzirom na to da je uprava fakulteta odlučila otići na godišnji ignorirajući jasno nezadovoljstvo studenata kolege su nadalje zabrinute loše isplaniranim jesenskim rokom u kojem se nudi minimalni mogući broj termina, ali na drugu stranu isto tako ostavlja se i dovoljno prostora za nadoknadu travanjskog roka - ističu studenti.

Studenti uz povratak na ispite čiji rokovi počinju za tjedan dana s nestrpljenjem iščekuju rješenje goruće situacije oko nadoknade travanjskog roka, ali i drugih prijedloga.

Smanjenje broja ECTS bodova potrebnih za upis više godine, snižavanje cjenika po predmetu koji se prenosi u višu godinu i da od listopada budu online predavanja i online ispiti koje splitski Pravni fakultet kao jedina sastavnica Sveučilišta nije imao.

- Činjenica je da uprava Pravnog fakulteta ne nudi rješenje već samo ignoriranje na goruću problematiku koja gotovo sve studente i njihove obitelji dovodi u situaciju u kojoj će njihova jedina budućnost studiranja biti plaćanje – poručuju ogorčeni studenti.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada